fbpx
Közélet Sport

Marosvásárhelyi szakember a nemzetközi bírkózás vezetésében!

Hatalmas sportdiplomáciai sikert ért el a hazai szövetség és Gyarmati Ferenc!

A 2019-ben a világ legjobb bírójának járó Aranysíp után a marosvásárhelyi birkózó bírót, edzőt beválasztották a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) bírói bizottságába!

Gyarmati Ferenc honlapunknak elmondta, Romániának soha nem volt még ilyen pozícióban szakembere, ő maga már 2 éve az Európai szövetség bírói bizottságának is tagja, ez egy újabb előrelépés a pályafutásában.

A folyamatosan megújulni vágyó birkózásban nagyon fontos szerep jut a mérkőzésvezetők, játékvezetők kiképzésének, ebben – illetve a legnagyobb nemzetközi versenyeken: olimpián, világ- és Európa-bajnokságokon kap fontos szerepet a marosvásárhelyi szakember!

Gyarmati Ferenc két olimpián is bíráskodott, 2021-ben a Tokiói ötkarikás játékokon kapott megbizatást, de számos nemzetközi eseményen szerzett tapasztalatot és elismerést kiváló szakmai tudásával és képzettségével. 2019-ben ezért a Nemzetközi Birkózó Szövetség őt választotta a bírók „Aranysípos„-ának, amely az adott esztendő legjobb birkózó bírójának járó elismerés.

Gratulálunk! (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Elkezdődött a népszámlálás első szakasza

krakoczi

🔴ÉLŐ Műsorban – Soós Zoltán, Kovács Levente és Portik Vilmos

Noémi

Holnap indul a választási kampány

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben