fbpx
Ajánló Kultúra Megye

Koszika A Dalban. Íme a dal, amely az év dala címéért versenyez a Duna tévében

fotó: Médiaklikk.hu

A marosvásárhelyi Koszorus Krisztina és a magyarországi Swing à la Django ott van A Dal legjobbjai között. Az Utazás című közös dalukat választották be a Duna Televízió dalválasztó műsorának a legjobbjai közé. A dal most került fel a legnagyobb videómegosztó csatornára egy videóklip kíséretében.

Koszika a Swing à la Django zenekarral 2021-ben Csíkszeredában találkozott először, amikor vendégénekesként léphetett fel a zenekarral a csíki városnapokon. Azóta született pár dal, köztük a most megjelent Utazás is, amellyel beneveztek a Duna Televízió dalválasztó műsorába. A Dalban a zsűritagok a tévénézőkkel közösen választják ki a 2022-es év dalát. A mintegy félezer jelentkezőből ezúttal is negyven produkcióra szűkítették a versenyzők körét. A bejutók közt pedig ott van az Utazás című dal is, amelyet Koszika, vagyis a marosvásárhelyi Koszorus Krisztina énekel, miközben a magyarországi Swing à la Django zenekar muzsikál a háttérben.

Ehhez az Utazás című dalhoz készült egy videóklip is, ezzel került fel a legnagyobb videómegosztóra a dal. Így bárki megnézheti, meghallgathatja azt még a műsor előtt.

A Dal amúgy január 29-én indul a Duna Televízió képernyőjén. A négy válogatóból adásonként öt, összesen húsz dal jut tovább a két elődöntőbe: négy produkció a zsűri pontjai alapján, az ötödik a közönség szavazataival. Az elődöntőkből négy–négy dal kerül be a fináléba, így nyolc dalt hallhatnak újra a nézők. Ezek közül márciusban kiderül, melyik lesz Magyarország slágere 2022-ben. A döntőben a zsűri által legjobbnak ítélt, legtöbb pontot kapott négy produkcióra lehet szavazni, a végső győztesről idén is a közönség dönt.

Koszorus Krisztinát, a Koszika & The HotShots énekesnőjét népzenész család legfrissebb hajtásaként már kisgyermek kora óta csak a zene érdekelte. Bár szakmáját tekintve klasszikus hegedűművész, leginkább énekesnek vallja magát. Könnyűzenével 2006 óta foglalkozik, kipróbálta magát a dzsessz, a latin- és a népzene műfajában, de a rockopera sem ismeretlen számára, hiszen Gizellát játszotta az István, a király székelyföldi nagyprodukció egyik szereposztásában.

A Swing à la Django együttes egy innovatív, a világon egyedülálló hangszeres felállással bíró zenekar. Különleges stílusötvözetet teremtettek, zenéjük hangzásában harmóniára talál a magyar autentikus folklór zene, a francia manouche swing és a sanzonok világa, a tangó, a dzsessz és a bossa nova, ennek eredménye ez az általuk Hungarian Django Swing-nek nevezett egyedi stílus. A Dal 2021-ben megnyertek két elődöntőt, és ötödik helyezettként zárták a versenyt Maradok című dalukkal.

Ajánlott bejegyzések

Életmentő védőfelszerelések Magyarországról

Rákóczi Kinga

Nyakunkon a kánikula: Maros megyére is érvényes a narancssárga hőségriasztás

Szász Cs. Emese

Agrárakadémiát tartottak a hétvégén Búzásbesenyőben

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben