fbpx
Életmód Szociális

2021 legnépszerűbb nevei Marosvásárhelyen: Andrei és Bence, Zsófia és Maria

Többen születtek, de többen is haltak 2021-ben, mint egy évvel korábban – derül ki a marosvásárhelyi anyakönyvi hivatal összesítéséből, amelyből azt is megtudhatjuk, hogy milyen neveket adtak leggyakrabban az újszülötteknek Marosvásárhelyen.

2020-hoz képest születés, elhalálozás és házasságkötés tekintetében is nőtt a mutató Marosvásárhelyen – derül ki az anyakönyvi hivatal adataiból. 2021-ben összesen 4 104 kisbaba születését anyakönyvezték Marosvásárhelyen – ez 319-cel több mint tavalyelőtt.  Ugyanakkor összesen 4009 személy hunyt el, ez 396-tal több, mint egy évvel korábban. Az elmúlt évben megemelkedett a polgári esküvők száma is: 911 párt adtak össze, ami ami 257-tel több, mint 2020-ban.

Az elmúlt évben több fiú született, mint lány: összesen 2 177 kisfiú és 1 927 kislány látta meg a napvilágot, de az adatokból az is kiderült, hogy szeptemberben volt a legtöbb születés, egészen pontosan 432.

Mint minden évben, összegezték a legnépszerűbb neveket listáját is: a fiúk közt az Andrei és a Bence vezeti a toplistát – utóbbi évek óta töretlen népszerűségnek örvend a magyar lakta területeken. De népszerű volt még a Matei, Filip, Dávid, Zalán, illetve a Balázs is. A kislányok toplistájának élén a Zsófia és a Maria áll, de Sofia, Réka, Nóra és Irina neveket is igen gyakran adtak a szülők a gyerekeiknek.

Ajánlott bejegyzések

Magyarország is felkerült a listára

krakoczi

Mit szabad sportolni, és mit nem? Mire kell figyelni?

zkadar

Juhokra támadt egy medve Iklandon

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben