fbpx
Életmód Kultúra Megye

A marosvásárhelyi Vizi Imre a romániai Eurovízió elődöntőjében

fotó: Facebook/Vizi

Egyedüli magyarként a marosvásárhelyi Vizi Imre bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál romániai válogatójának elődöntőjébe, amelynek 45 versenyzőjét több mint kétszáz előadó közül választotta ki a zsűri.

A közkedvelt erdélyi magyar énekes, dalszerző decemberben kiadott Sparrow című dalával nevezett be az országos versenybe. Amennyiben megnyeri a romániai megmérettetést, Vizi a május 10. és 14. között Torinóban tartandó Eurovíziós Dalfesztiválon képviselheti Romániát és az erdélyi magyarokat.Vizi Imre közösségi oldalán azt mondta, az Eurovízió mellett személyes okokból szeretne kijutni Torinóba, ezeket a személyes indíttatásokat azonban csak később osztja meg a rajongóival.

Az elődöntőt, amelyet a román közszolgálati televízió élőben közvetít, két szakaszban rendezik meg. Először 20 versenyzőt választanak ki a 45-ből, ők február 12-én mérik össze tudásukat. A döntőbe tíz előadó kerül be, akik közül a zsűri március 5-én választja ki azt, aki Romániát fogja képviselni az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Újdonság, hogy most először a rajongók is szavazhatnak kedvenceikre a verseny hivatalos Facebook-oldalán: öt dalt juttathatnak a második elődöntős szakaszba, a zsűri pedig további 15-öt. Éppen ezért fontos, hogy Vizi Imre rajongói a közösségi oldalon is megmutassák, hogy mennyire tetszik nekik a Sparrow című dal.

Vizi Imre nem először szerepel a dalválogatóban, 2014-ben bekerült már az Eurovíziós Dalfesztivál román válogatójának döntőjébe, akkor a Kind of girl című szerzeményével a zsűri pontjai alapján második helyezést ért el.

Ajánlott bejegyzések

(H)azám! Nagycsaládosok vetélkedője – otthonról is

zkadar

A Pro Economica Alapítvány nem fogja leállítani a gazdaságélénkítő programok sorozatát

Noémi

Népszerű úti cél Marosvásárhely

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben