fbpx
Közélet Megye

Régi-új elnök a Maros megyei RMDSZ élén

Újrázik megyei pártelnöki tisztségében Péter Ferenc.

A szervezet élére ketten, a hivatalban levő elnök, Péter Ferenc, illetve Vass Levente egészségügyi államtitkár pályáztak.

Péter Ferenc: „a fiatalok ne vándoroljanak el az országból”

Péter Ferenc beszédében hangsúlyozta a következő négy évben is az a cél, hogy az érdekvédelmi munka által hozzájáruljon az magyar közösség jövőjének pozitív alakulásához, növelje a magyarság biztonságérzetét a szülőföldjén és megfelelő körülményeket teremtsen ahhoz, hogy a fiatalok ne vándoroljanak el az országból. Célja a gazdaság fejlesztése, az identitást megerősítő, versenyképes oktatás támogatása, az RMDSZ országos programjában megfogalmazott, a családokat és az ifjúságot támogató intézkedések életbe ültetése, a helyi szervezetek megerősítése.”

Vass Levente: „az RMDSZ Maros megyei szervezetének tovább kell erősödnie”

Vass Levente, egészségügyi államtitkár programismertetőjében arról beszélt, hogy az RMDSZ Maros megyei szervezetének tovább kell erősödnie, az országos vezetéssel még szorosabbra kell fűznie kapcsolatát, és fel kell vállalnia azoknak a településeknek a támogatását is, ahol nincs, vagy nagyon alacsony a magyar nemzetiségűek lélekszáma.”  

A 227 leadott szavazatból 187-et Péter Ferenc, 36-ot Vass Levente kapott, 4 szavazat érvénytelen volt.   (marosvasarhelyiek.ro/közlemény)

Ajánlott bejegyzések

Ez nem a távoli jövő, ez most történik – interjú W. Szabó Péter városi tanácsosjelölttel

krakoczi

Négy hónap múlva elkészül a Marosvásárhelyt a repülőtérrel összekötő autópályaszakasz

krakoczi

A peremtelepülések is bekerülhetnek a városi tömegközlekedési hálózatba

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben