fbpx
Közélet Sport

Ismét győzött a Sirius!

Három győzelem után három vereség következett a marosvásárhelyi női kosárlabda csapat bajnoki szereplésében.

A hétvégén a Rapid Bukarest volt az ellenfél, melyben a legnagyobb névnek a 40.(!) életévében járó, ismét válogatottba hívott Florina Gabriela Stanici (volt Diaconu) számított.

De egy fecske nem csinál tavaszt, pláné decembereben – alapon, hiába játszotta végig a teljes mérkőzést, a vendégek irányítója egyedül kevésnek bizonyult a masszív marosvásárhelyi csapat ellen.

Már az elején eldőlni látszott a találkozó, ugyanis Carmin Popa együttese remekül védekezett, a fővárosiak 6 és fél perc után tudtak először betalálni a hazai gyűrűbe éppen Stanici révén, de akkorra már 16-0 állt az eredményjelzőn.

Az első negyedben még két büntetőt értékesített Stanici, s ezzel megállt a Rapid tudománya. Az első negyed után 21 pont volt már a hazaiak előnye, akiknél az edző remekül forgatta csapatát.

Már csak a végeredménybeli különbség volt kérdéses, amelyre a választ 40 perc után a 81-44-es tabellaállás adta meg.

Sirius KK–Bukaresti Rapid 81–44 (25–4, 18–15, 20–14, 18–11).

A hazaiak pontszerzői: Griffin 21p + 15 lepattanó, Sólyom 17 (3×3), Sherrill 13 p + 11 lep, Allen 9 81×3), Lipovan 7 (1×3), Chiș 6 (2×3), Feiseș 2, Anca 2, Badi 2, Mircea 2. Játszott még: Czimbalmos, Oancea. Edző: Carmin Popa.

A Sirius Kosárlabda Klub pénteken is hazai pályán játszik, 18 órától a KSE Kézdivásárhely lesz az ellenfele. A szurkolók ismét ott lehetnek a lelátón. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Negyedik lett a Gladius U14-es csapata!

zkadar

A kiskorúakat veszélyezteti legkevésbé a koronavírus-fertőzés

krakoczi

Az egyetemisták segítettek az ünnepi díszítésben

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben