fbpx
Közigazgatás Megye

150 éves a Gyulafehérvár–Székelykocsárd–Marosvásárhely vasútvonal

A kerek évforduló alkalmával a Brassói Regionális Vasúti Kirendeltség, a Marosvásárhelyi Vasútállomás, Marosvásárhely L7-es szakasza szervezett egy látványos rendezvényt.

A jelenlevők megcsodálhattak egy síneken közlekedő Buick 1940 motoros kocsit. Bemutatták a normál nyomtávú Pacific gőzmozdony és a Királyi szalonkocsit is. A vasúti szakemberek ugyanakkor a látogatók elé gördítették a gőzmozdonyt és a keskeny nyomtávú kocsit is.

A rendezvényt támogató, Polgármesteri Hivatalt az önkormányzat Közlekedésért is felelős alpolgármestere, Portik Vilmos képviselte. Beszédében hangsúlyozta:

Marosvásárhelyen ma mintegy 130 ezren élnek, a vonzáskörzetben mintegy 200 ezren, és a 150 évvel ezelőttihez hasonló kihívásokkal, ugyanakkor feladatokkal szembesülünk: ismét bekötni Marosvásárhelyt a térség és Európa körforgásába, ismét feltenni Marosvásárhelyt a térképre. Számunkra az a kihívás, hogy megfeleljünk a következő generációk elvárásainak, ezért szeretnénk kiaknázni földrajzi elhelyezkedésünket és intermodális infrastrukturális csomóponttá válni két autópálya, vasút és repülőtér találkozásánál.

A Román Vasúttársaság volt igazgatója, Szentes József beszédében egyebek mellett köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt évtizedek során működtették a vasutat, külön említve a jelenleg nyugdíjas, egykori alkalmazottakat, akik közül néhányan a helyszínen is képviseltették magukat. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Mától elszállítják a háztartási hulladékot

krakoczi

Útmutató: Mire vigyázzunk a népszámlálási kérdőív online kitöltésekor?

Szász Cs. Emese

Egyházi döntés: legtöbb nyolc koszorú lehet a sírokon

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben