fbpx
Közélet Közigazgatás

A marosvásárhelyiek döntenek a legjobb sétálóutca tervről

Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala népszerűségi díjban részesíti a sétálóutcák kialakítására készült, és korábban benyújtott tervek közül azokat, amelyek a legtöbb szavazatot kapnak.

Öt terv közül választhatnak: a Bolyai utca, a George Enescu utca, illetve a Győzelem tér sétálóutcává alakítása kapcsán érkezett.

Szavazni 2021. december 15-éig lehet a Polgármesteri Hivatal honlapján. Az öt lehetőség közül egyet lehet megjelölni mindhárom helyszín esetében. A díj értéke 1.000 euró/helyszín, ezt a pénzösszeget a projektet elkészítő csapat kapja.

A pályázatnak az volt a célja, hogy kiválasszák a legjobb javaslatokat az említett városrészek a jelenlegi közösségi igényeknek megfelelő átalakítására. Szempont volt egyebek mellett a: sétálóutcák kialakítása, a térség műemlékeinek és építészeti-urbanisztikai sajátosságainak kiemelése, a térség turisztikai vonzerejének a növelése, a környezetszennyezés csökkentése is – tájékoztat közleményében az önkormányzat. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Két megyei utat újítanának fel

zkadar

Bizonyított: csaltak a rendőri előléptetési vizsgán

zkadar

A hajrában mozdultak el az utolsó helyről

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben