fbpx
Közélet Sport

Mínusz húszról álltak fel, hárommal kaptak ki

A Sirius női kosárlabda csapata közel volt a bravúrhoz.

Sirius KK – VSK Szatmárnémeti 74-77 (15-14, 15-30, 18-19, 26-14)

A bajnokság ötödik fordulójában két veretlen csapat találkozott a marosvásárhelyi Sportcsarnokban.

Míg a vendég Szatmárnémeti legnagyobb skalpja a bajnoki címvéső Sepsi-SIC legyőzése volt, az újraalakult marosvásárhelyi együttes Brassó legyőzésével büszkélkedhetett.

A házigazda Sirius számára eljött az igazság pillanata, amely arról adhatott elképzelést, hogy az összeállított keret valóban olyan jó, mint ahogy a bajnokságot kezdte, vagy véletlen volt az első három siker.

Nos az első negyed azt bizonyította, hogy jó érzékkel gyűjtötték egybe a játékosokat, hiszen elsősorban Ruth Sherill mezőnyjátékának köszönhetően a marosvásárhelyi alakulat meg is nyerte az első játékrészt – igaz csak 1ponttal, de 10 perc után előbbre voltak.

A második negyed sorsdöntőnek bizonyult, ugyanis a szatmáriak agresszív letámadására sokszor nem találta az ellenszert Carmin Popa és Ionel Brustur alakulata, ezen az sem segített, hogy Popát a héten nevezték ki a női válogatott másodedzőjének, és az sem, hogy a játékvezetők kissé egyoldalúan fújtak a sípba – technikai hibákkal és más kedvezőtlen ítélettel sújtva a hazaiakat.

Ez a negyed 15 ponttal „ment el”, a fordulás után pedig innen kellett volna kapaszkodnia a Siriusnak.

Majdnem sikerült…

Csakhogy épp fordítva sült el a fegyver, a rossz döntések nyomán a szatmáriak 20 pontos előnyt építettek ki.

De nem adta fel a Sirius, Sólyom Sára két és Andrea Feises valamint Tanita Allen egy-egy triplája felcsillantotta a reményt a mérkőzést csak online követő szurkolókban.

Mínusz 5-nél Allen dobhatott ismét távolról, de ahelyett, hogy csapata 2 pontra feljött volna, a másik oldalon a mérkőzés legjobbja, Sparkl Taylor hintett el egy triplát, majd 5 és fél perccel a vége előtt ismét 14 volt közte.   

Még innen is volt – majdnem – visszaút, mert az utolsó 125 másodpercben a szatmáriak nem szereztek több pontot, a Sirius pedig egy 10-0-s sorozatot repesztett, de az utolsó támadás a vendégeké volt.

Hiába védekezte ki azonban ezt a Sirius, az utolsó dobásra már csak félpályán túlról volt idő, Ruxandra Chis nem találta el a gyűrűt.

Összességében egy tisztességes helytállás volt a bajnokság egyik esélyes csapata ellen, ugyanakkor bizalomnövelő a következő fordulók előtt, amely bizonyítja, hogy a marosvásárhelyi Sirius női kosárlabda-csapatát jól rakták össze erre az idényre, még úgy is, hogy a csapat egyik centere, Mészáros Kata, súlyosnak tűnő sérülés miatt nem tudta segíteni csapatát.

Legjobb pontszerzők:

Sirius KK: Sherill 20, Chis 15 (2×3), Griffin 11 + 15 lepattanó, Sólyom 11 (3×3), Allen 10 (1×3)

VSK Szatmár: Taylor 29 (3×5), Dzombeta 18 (1×3), Fodor 11 (1×3), Kostowicz 10 (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Orbán Viktor Tusványoson: A veszélyek, a bizonytalanság és a háború évtizede lesz a következő

Szász Cs. Emese

18 óra – 30,97% a részvételi arány Marosvásárhelyen

krakoczi

Normális mederben az úszósportok?

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben