fbpx
Közélet Kultúra

Közönség nélküli Gálaest a Bernády Napokon

Fotó: Dr. Bernády György Közművelődési Alapítvány

2020-ban elmaradt, idén október 28-30 között kerül sor a Bernády Napokra.

A rendezvény keretében október 28-án, csütörtökön átadják a Bernády-emlékplakettet. Az ünnepélyes megnyitóra a Bernády Ház földszinti kiállító termében kerül sor. Ennek keretében kerül sor Xantus Géza csíkszeredai festőművész FÉNYKERESŐ című kiállítására és albumbemutatójára. Fellép: Kardos Margit, brácsaművész.

Október 29-én, délelőtt 10 órától megkoszorúzzák Dr. Bernády György sírját a református temetőben. 11,15- kor az egykori polgármester köztéri szobra előtt helyezik fel az emlékezés koszorúit. 11,30-tól kezdődik a Bernády Napok keretében meghirdetett Diákvetélkedő nyerteseinek a díjazása.

Gálaest: Opera és operett áriákat énekel György Levente basszbariton, zongorán játszik Csíky Boldizsár jr.

 A Bernády Napok 2021-es kiadásának Gálaestjére szintén pénteken október 27-én 18 órától kerül sor, ezúttal közönség nélkül. Az előadás utólag az Erdélyi Magyar Televízióban lesz megtekinthető; a közvetítés időpontját a szervezők internetes felületein közlik.                

A rendezvény utolsó napján, október 30-án, szombaton 10,30-tól a Bernády Ház, tetőtéri galériában Harag György emlékkiállítás és könyvbemutatóra kerül sor.

A csütörtöki és szombati kiállításmegnyitót, illetve a pénteki díjazást ONLINE közvetítik az alapítvány facebook oldalán.

személyes részvételre a helyek száma korlátozott

Kizárólag azok vehetnek részt, akik megkapták a koronavírus elleni oltást, vagy átestek a betegségen legalább 15, de nem több mint 180 napja. Ezt hivatalos dokumentummal, az Európai Unió digitális igazolványának bemutatásával kell igazolniuk.

A rendezvények teljes időtartama alatt kötelező a maszk viselése.(marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Gyermeknapi programkavalkád

Rákóczi Kinga

Felvételi a Művészetire!

zkadar

Klasszikus romániai probléma: van jogszabály nincs módszertan

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben