fbpx
Koronavírus Közélet Közigazgatás

Zöldigazolvány szükséges az ügyintézéshez is

A ma (október 25-én) életbe lépett korlátozási intézkedések értelmében a helyi és országos közintézmények is oltási igazolás, a betegségből való kigyógyulást igazoló irat, vagy negatív koronavírusteszt eredményhez kötik a belépést.

A köztulajdonú cégek, szolgáltatók által működtetett helyszínekre, valamint az 50 személynél nagyobb számmal működő irodaházakba az érvényes negatív koronavírus teszttel (48 óránál nem régebbi gyorsteszttel vagy 72 óránál nem régebbi PCR teszttel) rendelkező személyek is beléphetnek. Az intézmények alkalmazottai esetében el lehet tekinteni a korlátozástól.

a szükséges igazolásokkal nem rendelkező személyek számára is biztosítani kell a sürgősségi ügyintézést

Az oltási igazolvány vagy negatív koronavírus teszttel nem rendelkező személyek számára a sürgősségi ügyintézést (születési – , vagy elhalálozási bizonyítvány kiváltása, illetve más dokumentumok beszerzése) online vagy szabadtéri ügyfélfogadó irodákon keresztül kell biztosítaniuk a közhivataloknak – áll a rendeletben.

nincs szükség zöldigazolványra a piacokon sem, ezeken a közterületeken elég a maszkviselés

Nem korlátozzák a közintézményekbe való belépést a nyugdíjat, gyerekpénzt vagy más szociális támogatást személyesen felvevő oltatlan emberek számára – mondta Raed Arafat belügyi államtitkár a kormánypalotában tartott hétfői sajtótájékoztatóján. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Folytatódik a „Város segít” program

krakoczi

Megalapozatlan Makkai Gergely beadványa

Noémi

Tökéletes az Egyetemi Sportklub mérlege

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben