fbpx
Közélet Sport

A harmadik is sima volt!

Tökéletes mérleggel kezdte a bajnokságot a Sirius Kosárlabda Klub.

A marosvásárhelyi női Nemzeti Ligás kosárlabdacsapat ezúttal Botosaniban tudott nyerni 29 ponttal.

A két együttes már a kupa első fordulójában „összefutott”, akkor is a Sirius győzött nagyon simán mind az oda, mind a visszavágón.

A moldvai városban megrendezett bajnoki meccsen a marosvásárhelyiek vezetőedzője, Carmin Popa kizárólag romániai játékosokkal kezdett, csak a hetedik percben, a hazaiak 10-2-es vezetésénél küldte pályára Ruth Sherill-t.

Ehhez még jött egy időkérés is és a negyed végén már 1 ponttal a vendégek vezettek Mészáros Kata duplájának köszönhetően.

A mérkőzés a második és harmadik negyedben dőlt el, a Sirius 15, illetve 11 ponttal nyerte ezt a két játékrészt.

Az utolsó 10 percben már megint a hazaiaknak jutott főszerep Carmin Popa együttesében, ekkor még 2 pontot tudtak hozzátenni az előnyhöz.

A végeredmény:

Triumf Botosani – Sirius KK 47-76 (11-12, 11-26, 10-21, 15-17)

A marosvásárhelyieknél mind a 10 pályára lépő játékos pontot szerzett, míg a hazaiak ritkaságszámba menő „performansszal” éltek: egyetlen cserét sem hajtottak végre a mérkőzésen, még kényszerből sem, így ugyanazzal az öt játékossal játszották le a találkozót, mint akikkel kezdtek.

A Sirius pontszerzői: Sherill 14 pont + 11 lepattanó, Chiș 10(2×3), Mircea 10(1×3), Czimbalmos 9, Griffin 8 + 11 lepattanó, Allen 8(1×3), Mészáros 6, Anca 6(2×3), Badi 3(1×3), Feiseș 2. A következő fordulóban, az ötödikben a Szatmárnémeti VSK érkezik – immár rangadóra – Marosvásárhelyre. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Nagy László unitárius lelkész húsvéti gondolatai:

zkadar

Parképítésbe fogtak Erdőszentgyörgyön

zkadar

Médiaképzés fiataloknak másodjára

Pápay Kamilla
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben