fbpx
Koronavírus Közélet Nagyvilág

Zsigmond Barna Pál: „Higgyenek az emberek az orvosokban, higgyenek abban, hogy a vírus létezik és higgyenek abban, hogy az oltás hatékony a vírus ellen!”

Fotó: Zsigmond Barna Pál FB oldala

Több mint 25 koronavírussal fertőzött súlyos, de stabil állapotban lévő beteget vett át Romániától Magyarország. Abszolút negatív rekorddal Románia élen áll a kórházak leterheltsége és az elhalálozások száma tekintetében. Nagyon alacsony az oltási kedv, ami nagyban hozzájárult a jelenlegi helyzet kialakulásához. Magyarország ilyen szempontból sokkal jobban áll. Hogy érték ezt el?  A marosvásárhelyi származású Zsigmond Barna Pállal, a Magyar Országgyűlés tagjával beszélgetünk. 

Magyarország  nagyon korán kezdte el az oltást. A kormány nem csinált politikai kérdést az oltáskampányból, hanem végig azt mondta hogy a vírus létezik és a vírus ellen az egyetlen hatékony fegyver az oltás. Mi azt mondtuk, hogy bármilyen oltás hatékony. Voltak európai országokkal mindenféle politikai viták arról, hogy az egyik oltás jó, a másik oltás nem jó, miközben az egészségügyi rendszerben világosan, tesztelések alapján látszott, hogy a forgalomba került oltások mind hatékonyak a vírus ellen. Magyarország gyorsan lépett, hatékonyan lépett, intenzív tájékoztatási kampány folyt az országban. A kormány igyekezett meggyőzni az embereket arról, hogy ne hallgassanak a mindenféle félrevezető álláspontoknak, hanem higgyenek az orvosoknak, higgyenek az egészségügyi szakembereknek. Evidencia, egészségügyi orvosi evidencia, hogy a vírus létezik és az oltás hatékony a vírus ellen.

aki rendelkezik oltással ugyan elkaphatja betegséget, de az oltással rendelkezők esetében könnyű lefolyású, nem kerülnek kórházba, nem kerül veszélybe az életük

Mennyivel lehetett könnyebben meggyőzni a lakosságot arról, hogy oltassák be magukat olyan körülmények között, hogy ugye magyar biokémikus is van azok között akik a Pfizer Biontech vakcinát kifejlesztették? 

Karikó Katalin nagyon népszerű az országban, és mindig szakmailag érvelt az oltás mellett. Biztos, hogy szerepet játszott az ő hitelessége is, de Magyarországon nemcsak nyugati, hanem keleti vakcinákat is alkalmaztak. Emlékezzünk vissza, hogy az elején nagyon kevés volt a nyugati vakcina és sorsdöntő volt, hogy akkor Magyarország beszerzett orosz és kínai oltóanyagot és ezeket is felajánlotta az emberek számára. Sokan éltek ezzel a lehetőséggel. ” 

más ügyekben az emberek hisznek a tudománynak, az orvosoknak és elfogadják azt, hogy az orvosság jó, az injekció hatékony a betegségük ellen. Itt a koronavírus kapcsán egészen elképesztő, hogy milyen szubkultúrák alakultak ki, hogy próbálják lerombolni az embereknek az oltásba vetett hitét”

Lankadt az oltás iránti érdeklődés? 


A nyári lazítások után viszonylag sokan elfelejtették azt, hogy milyen nehéz helyzetben voltunk, és látható volt az, hogy hat millió körül ugye leállt a növekedés az oltottak számában, de ha más országokat is elemzünk, látszik, hogy van egy réteg, aki nem akarja semmiképpen az oltást felvenni. Az, hogy Magyarországon a 10 millióból hat millió embert élt az oltás adta lehetőséggel mindenképpen egy jó arány, még akkor is, ha vannak más országok, ahol ennél nagyobb az átoltottság. De ez nagyon sok tényezőtől függ. Magyarországon folyamatosan van tájékoztatási kampány, amiben alapvetően egészségügyi szakemberek, egyetemi professzorok próbálják elmagyarázni az embereknek, hogy ne higgyenek a mindenféle álhírgyáraknak, a Facebookon megjelenő elképesztő kitalált történeteknek, hanem higgyenek az orvosoknak.

Magyarországon a 10 millióból hat millió embert élt az oltás adta lehetőséggel

Marosvásárhelyen a lakosság 37%a olttatta be magát. Ha ön kellene meggyőzőn akár egy marosvásárhelyit is, hogy olttassa be magát, hogyan győzné meg? 

Higgyenek az emberek az orvosokban, higgyenek abban hogy a vírus az létezik és higgyenek abban hogy az oltás az hatékony a vírus ellen! Higgyenek az orvosokban!  (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Kiszélesítik a „szemetes utat”, figyelmeztetés a hulladékosoknak!

zkadar

Közel 45 millió lejes támogatás kap Maros megye

krakoczi

A hónap végéig 10%-os kedvezménnyel fizethető az adó

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben