fbpx
Közélet Közigazgatás

Mégsem szüntetik meg az Aranykakas melletti gyalogátjárót

Fotó: Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal FB oldala

Mint már arról portálunk is beszámolt, kísérleti jelleggel átalakítják a felújított Aranykakas előtti körforgalmat, ami sok fejtörést okozott a gépkocsivezetőknek.

A változtatások során figyelembe veszik a lakosság véleményét is – ígérte Soós Zoltán polgármester. Az újratervezés egyik lépése az Electrica előtti gyalogátjáró megszűntetése volt. A közlekedésrendészet arra hivatkozva kérte ennek felszámolását, hogy akadályozza a gépkocsiforgalmat.

A gyalogátjáró megszűntetése azonban sokak nemtetszését váltotta ki, ugyanis az biztosította a közlekedést a Villanyáramszolgáltató székhelye és a Cuza Vodă utca felé, illetve ott keltek át a forgalmas úton a közeli középiskola diákjai is.

Soós Zoltán polgármester tegnap FB oldalán közölte, hogy mégsem szüntetik meg a szóban forgó átjárót.

Számos jelzést kaptunk arra vonatkozóan, hogy akadályozzuk meg az Aranykakas körforgalomnál lévő gyalogátkelő felszámolását, amely a Közlekedési Rendőrség átrendezési tervében szerepel. A lakosság által megfogalmazott kérés képviseletében közbenjártunk és sikerült elérni, hogy a szóban forgó átjáró lezárását azonnali hatállyal feloldjuk. Köszönjük a visszajelzéseket! A továbbiakban is várjuk a lakosok észrevételeit.

A Marosszéki Közösségi Alapítvány ügyvezető igazgatója, Gál Sándor megkeresésünkre elmondta,

rövid távon nincs arra megoldás, hogy kerékpáros es gyalogos barát legyen a körforgalom. Rövid távon meg kellene fontolni az irányított, jelzőlámpás megoldást – bizonyos időpontokban. Hosszú távon – szükséges még egy híd, a teherforgalom elterelése, buszsáv kialakítása és rendes buszjáratok. A bicikliút-hálózat azt a cél szolgálná, hogy biztonságosan lehessen kerékpárral jönni a városba a környező településekről. Ki kellene terjeszteni a Lime programot az Egyesülés (Unirii) lakónegyedre. Néhány személynek megoldás lehet – főleg a Kárpátok sétányán lévő híd használatával. Jelenleg az Egyesülés lakónegyedből a nagy többség autóval próbál kijönni. Ez a jövőben meg rosszabb lesz az ingatlan fejlesztések miatt.

Gál Sándor: az Egyesülés lakónegyedből kerékpárral 45 perc alatt érhetünk el a Vegyipari Kombináthoz vagy Mezőszentgyörgy kijáratához

Bármilyen megoldás is fog születni, csak annyi lesz a különbség, hogy a dugó 45 vagy 60 percet fog tartani – dugó biztos lesz – véli Gál Sándor. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Salubriserv helyett Salubriserv?

zkadar

Foltozzák és festik az utcákat

zkadar

Szekér hadművelet 2.0

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben