fbpx
Környezetvédelem Közélet Közigazgatás

Kezdődik a várva várt nagytakarítás

Lehet megtisztítani a kertek, udvarokat, tömbházak körüli tereket. Október 15-én kezdődik az általános nagytakarítás.

A Polgármesteri Hivatal közleménye szerint  a nagytakarítás a November 7. lakónegyedben és környékén kezdődik. A továbbiakban napokra és utcákra lebontott terv alapján haladnak a begyűjtéssel hétköznapokon illetve szombaton 7 és 16 óra között.

szelektíven gyűjtik a hulladékot

Az általános nagytakarítás keretében a következőket csak háztartási és növényi hulladékokat vesznek át.

A háztartási hulladékot szét kell válogatni. A kerti metszésekből származó nyesedéket legtöbb egy méter hosszúságú darabokra kell vágni és zsákokba gyűjtve kell elhelyezni a járdaszegélyen.

A nagytakarítás keretében nem visznek el:  építkezésből / bontásból származó törmelékeket, sem pedig a pincék, padlások kitakarításából származó hulladékot (szénpor, csempe, téglák stb.).


Nem szállítják el az elektromos és elektronikai hulladékot sem. Az ezek begyűjtésére szánt kampány ugyanis ezzel párhuzamosan zajlik. Az ilyen a típusú hulladékokat a megadott időben, a kijelölt gyűjtőpontokra kell vinni. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Új eredményjelzővel gazdagodott a jégpálya!

zkadar

Marosvásárhelyi dobogósok a Winter Triatlon OB-n

zkadar

Csődeljárást indít a város a saját cége ellen

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben