fbpx
Megye Szociális

„Biztos kezdet házak” Maros megyében. Hátrányos helyzetű családokat támogat a Gyulafehérvári Caritas

Norvég alapokból finanszírozott “Biztos kezdet egy biztos jövőért – Integrált szociális ellátás kisgyermekes családok számára” elnevezésű projekt egyik haszonélvezője Marosszentgyörgy.

A Caritas ágazati igazgatója, Ludescher László tegnap sajtótájékoztatón elmondta:

egyértelműen látszik, hogy egyre kevesebb gyerek születik, hatalmas népesség kiesés van az országban és a megszületett gyerekeknek a fele szegénységben él. A kiskorúak negyede szélsőséges körülmények között, mélyszegénységben él.

ez a projekt 6 vidéki települést érint, Maros megyében Marosszentgyörgy, Hargita megyében Gyergyóalfalu, Gyergyóremete, Korond, Oroszhegy és Zetelaka községeket

Kerezsi Hajnalka projektmenedzser elmondta, hogy a pályázat fő váza a korai nevelés és fejlesztés, hogy már egészen kis korban, „az első percektől” tudják azokat a hátrányos helyzetű családokat támogatni, akikről szól a projekt.

„Várhatóan kettőszáznegyven gyerekkel fogunk foglalkozni és az ők családjaikkal” – tette hozzá Kerezsi Hajnalka. Két erős összetevője van a programnak, az egyik a Biztos kezdet házak, ami a hatályos engedélyeknek megfelelően a nappali foglalkoztató központok licenszei alatt fognak működni a hat településen, a másik pedig a közösségi asszisztensek a jelenléte, akiknek nagyon fontos szerepük lesz abban, hogy már a várandós időszakban követni tudjuk a kismamák fejlődését – magyarázta a szakember.

A projekt összköltségvetése 809.615 euró, a vissza nem térítendő támogatás 728.654 euró, amiből 619.355 euró Norvég alapokból fedezik. A Román Államp 109.299 euróval járul hozzá. Az önrészt a Caritas fedezi. (marosvasarhelyiek.ro/közlemény)

Ajánlott bejegyzések

Civil szervezeteket támogat a Megyei Tanács

krakoczi

Jótékonysági kezdeményezések a Marosszéki Közösségi Alapítványnál

Noémi

Februárban sem lesz helyi termelői vásár

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben