fbpx
Közélet Közigazgatás Szociális

Szabadidőpark épül a Tudor lakónegyedben

Egy használaton kívüli 4 hektáros területre épít szabadidőparkot a Polgármesteri Hivatal. Soós Zoltán polgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy még ebben az évben megkezdődnek a munkálatok.

A nyilvántartások szerint Marosvásárhelyen körülbelül 23 négyzetméter zöldfelület jut egy lakosra – mondta a városvezető.

a Zöld város, élhető város szlogen jegyében úgy gondolom, hogy új zöldfelületeket hozhatunk létre, amelyek által javulhat a marosvásárhelyiek életminősége. A zöld területek által tisztább lesz a levegő, amelyet belélegzünk, szebb és vonzóbb lesz a városunk mind a lakók mind pedig a turisták szemében – mondta Soós Zoltán.

a GREEN PARK SUBSTEJERIȘ – CSEREALJA Park uniós támogatásból épül

A Segesvári út – Méhész utca – Szorgalom utca által körülölelt terület 90,64 százalékos arányban zöldfelület marad, a fennmaradó részt pedig rendezik. A projekt összértéke 14.533.962,80 lej, ennek vissza nem térítendő része 98 százalék.

panorámás sétáló, játszótér, szaladópálya, természetes kővel burkolt sétálóutak, padok, pergolák, kerékpártárolók, egy színpad, állatsétáltató, illemhelyek, valamint egyéb szabadidős és sportlétesítmények kapnak helyet

A sajtótájékoztatón részt vett Viorel Dinea, a kivitelező cég, a Mapcom igazgatója, illetve Aszalos Tibor Albert mérnök, a projekt igazgatója. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

1956 hőseire emlékeztek a Várkertben

Rákóczi Kinga

Hogyan erősíthető a lokálpatriotizmus?

Rákóczi Kinga

17 óra – a marosvásárhelyi választók 28,71% szavazott

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben