fbpx
Életmód Közélet Közigazgatás

Alternatív közlekedési eszköz: elektromosroller-kölcsönző Marosvásárhelyen

Kísérleti program keretében 350 elektromos rollert bocsát a helyi lakosok és turisták rendelkezésére a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal. Ezek a Lime alkalmazással hozhatók működésbe.

Tegnap mutatták be Marosvásárhelyen azt rollerkölcsönzési rendszert, amelynek keretében a város 39 pontján elhelyezett elektromos rollereket igénybe lehet venni.

a járgányokat csak a 14. életévüket betöltött személyek használhatják.

„A LIME TECHNOLOGY NETWORK KFT-vel kötött partnerségi megállapodás aláírásával Marosvásárhely fontos lépést tett egy alternatív közlekedési rendszer megvalósítása és a városi mobilitás felé – nyilatkozta a városvezető. Csökken a járművek által okozott légszennyezés mértéke, és ennek a környezetre és egészségre gyakorolt ​​hatása. Hozzájárulhat az autóhasználat visszaszorításához, és nem utolsó sorban ezen kísérleti programon keresztül felsorakozunk az ország és Európa nagyvárosaihoz, amelyek már használják az alternatív és gyors utazási eszközöket” – mondta a sajtótájékoztatón Soós Zoltán polgármester.

a jármű feloldása 3 lejbe, az utazás pedig percenként 60 baniba kerül

A helyi Lime csapat gondoskodik a rollerek karbantartásáról, feltöltéséről és azok elhelyezéséről a városban.

Annak ellenére, hogy a tárgyak és felületek révén kicsi a COVID-19-cel való fertőzés esélye, a Lime megtesz minden intézkedést az utasok és a munkatársai védelme érdekében. A vállalat emberei tisztítják a roller minden olyan részét, amelyhez használat közben az utasok hozzáérnek, és a tisztításhoz csak a Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) által ajánlott termékeket alkalmazzák” – magyarázta Alexandru Coman, a Lime Technology Network KFT műveleti vezetője.

A rollerek használatához az érdeklődők le kell hogy töltsék a megfelelő alkalmazást a https://www.li.me/ oldalról, és a térkép segítségével megtalálhatják a hozzájuk legközelebb álló hajtányt. Ezt egy gombnyomással oldhatják fel.  A rollert, használat után, az alkalmazás utasításai, javaslatai szerint parkolhatják le. (marosvasarhelyiek.ro)


Ajánlott bejegyzések

SZAVAZZ Dorin Florea 10+1 “megvalósításáról”

László Portik

Gyűrűs napfogyatkozás, mi alig látjuk!

zkadar

Rövidebb, de minőségibb program a Forgatagon

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben