fbpx
Egészségügy Koronavírus

Marosvásárhelyen egyelőre nem kérik a zöld igazolványt

Megszavazta a szenátus plénuma azt a törvénytervezetet, amely Románia területére is bevezeti a zöld igazolvány használatát.

A védettségi igazolást azoknak a településeknek az éttermeiben, mozijaiban vagy színházaiban kell bemutatni, ahol a fertőzési arány meghaladja a 3 ezrelékes küszöbértéket, azért, hogy a beoltott és a betegségen átesett személyek szabad mozgása ne legyen korlátozva karanténkötelezettséggel, a gazdasági tevékenység pedig ne álljon le a koronavírusban fertőzöttek esetszámának növekedése miatt” – mondta Turos Lóránd, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője, Szatmár megyei szenátor.

Csak azok a személyek léphetnek be éttermekbe, kávézókba, vagy vehetnek részt előadásokon, esküvőkön, akik oltással, 72 óránál nem régebbi PCR teszttel vagy 48 óránál nem régebbi gyorsteszttel rendelkeznek, ugyanakkor azok is, akik átestek a fertőzöttségen.

Marosvásárhelyen 1,23 ezrelék a fertőzések kéthetes mozgóátlaga

A Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság honlapján megjelent szeptember 21-i adatok szerint a megyében 0,95 ezrelék a fertőzési arány.

3 ezrelék fölötti a ráta Mezőháton, Erdőszentgyelen és Zágorban

Ezekre a településekre érvényes a Covid-igazolvány felmutatása, amely azonban nem vonatkozik a 6 évnél kisebb gyermekekre. Az irat digitális és papíralapú változatban, díjmentesen elérhető mindenki számára.

A szolgáltatók kötelesek beolvasni a QR-kódot az Európai Unió COVID-19-re vonatkozó digitális tanúsítványán a Check DCC mobilalkalmazáson.(marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Megfertőződött két asszisztens

krakoczi

Korlátozások nélkül Magyarországra

krakoczi

Május 15-ig tart a szükségállapot! (egyelőre)

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben