fbpx
Közélet

Központban a család, 15. RMDSZ kongresszus Marosszentgyörgyön

Maros megye, ezen belül a megyeközpont melletti település a házigazdája a Románia Magyar Demokrata Szövetség soros kongresszusának.

Az eseményen nincs tisztújítás, a résztvevők Kelemen Hunor szövetségi elnök politikai tájékoztatóját hallgatják meg és vitatják meg.

A kongresszust a „Szívügyünk a család!” mottóval szervezik meg, a társrendezvényeket is e témakörben szervezték meg.  

Csütörtökön az RMDSZ Nőszervezete kerekasztal-beszélgetést szervezett – Szövetség a jövőért – együtt gyermekeinkért! címmel, de a Kultúrpalota kistermében sorra került az Országos Önkormányzati Konferenciára.

A közel 200 önkormányzati vezető társadalomfejlesztési, családtámogatási és helyi közösségfejlesztési témakörben adott ki zárónyilatkozatot.

Az RMDSZ 15. kongresszusára elfogadta a meghívást és jelen van Florin Cîțu, Románia miniszterelnöke, Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese, a KDNP elnöke, Ludovic Orban, a PNL elnöke, a képviselőház elnöke, Marcel Ciolacu, a PSD elnöke, Mezei János, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke, Cătălin-Zamfir Manea, a Pro Európa Roma Párt elnöke, Novák Katalin, a Fidesz alelnöke, Magyarország családokért felelős tárca nélküli minisztere valamint a Kárpát-medencei magyar pártok vezetői is: Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke, Forró Krisztián, a Magyar Közösség Pártjának elnöke, Andócsi János, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének alelnöke. (marosvasarhelyiradio.ro)

Ajánlott bejegyzések

Vigyázzunk az ivóvízre!

Pápay Kamilla

Két megyei tanácsossal kevesebb – ideiglenesen

zkadar

A peremtelepülések is bekerülhetnek a városi tömegközlekedési hálózatba

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben