fbpx
Közélet

Központban a család, 15. RMDSZ kongresszus Marosszentgyörgyön

Maros megye, ezen belül a megyeközpont melletti település a házigazdája a Románia Magyar Demokrata Szövetség soros kongresszusának.

Az eseményen nincs tisztújítás, a résztvevők Kelemen Hunor szövetségi elnök politikai tájékoztatóját hallgatják meg és vitatják meg.

A kongresszust a „Szívügyünk a család!” mottóval szervezik meg, a társrendezvényeket is e témakörben szervezték meg.  

Csütörtökön az RMDSZ Nőszervezete kerekasztal-beszélgetést szervezett – Szövetség a jövőért – együtt gyermekeinkért! címmel, de a Kultúrpalota kistermében sorra került az Országos Önkormányzati Konferenciára.

A közel 200 önkormányzati vezető társadalomfejlesztési, családtámogatási és helyi közösségfejlesztési témakörben adott ki zárónyilatkozatot.


Az RMDSZ 15. kongresszusára elfogadta a meghívást és jelen van Florin Cîțu, Románia miniszterelnöke, Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese, a KDNP elnöke, Ludovic Orban, a PNL elnöke, a képviselőház elnöke, Marcel Ciolacu, a PSD elnöke, Mezei János, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke, Cătălin-Zamfir Manea, a Pro Európa Roma Párt elnöke, Novák Katalin, a Fidesz alelnöke, Magyarország családokért felelős tárca nélküli minisztere valamint a Kárpát-medencei magyar pártok vezetői is: Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke, Forró Krisztián, a Magyar Közösség Pártjának elnöke, Andócsi János, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének alelnöke. (marosvasarhelyiradio.ro)

Ajánlott bejegyzések

Maros megye gyengén teljesít

krakoczi

Húsz Könyv és gyertya díj talált tegnap gazdára

krakoczi

Soós Zoltán és Péter Ferenc köszöntője

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben