fbpx
Közélet Sport

Két vereség a Sirius-kupán, de…

Arad ellen biztató játékot mutattak a lányok

Marosvásárhely egyetlen első ligás sportcsapata, a BC Sirius – Muresul női kosárlabda együttese saját szervezésű kupáján mutatta be a 2021-22-es idényre nevezett keretét.

A tornára három csapatot hívott meg a Sirius, azonban Brassó az utolsó pillanatban visszalépett.

A marosvásárhelyi együttes új edzővel, Carmin Popával a kispadon és új játékosokkal vág neki másfél évnyi szünet a Nemzeti Ligának.

Az első megméretés az FCC Arad ellen volt. Kiegyensúlyozott mérkőzésen a bajnokság egyik meghatározó együttesének számító „alsó” Maros-parti együttes bizonyult jobbnak, azonban a Sirius, elsősorban a két légiós vezérletével többször is kiegyenlített játékot produkált, a vége előtt pár perccel is mindössze 5 pont volt a két csapat között.

A második fordulóban Alexandria ellen már kevesebb babér termett a vásárhelyieknek, első sorban nem tudtak mit kezdeni a vendégek zónavédekezésével, másrészt sokszor rossz döntéseket hoztak a lányok.

Ennek eredménye egy súlyosabb vereség, a jövő szombati idénykezdésig azonban egy harmadik amerikai is – Tanita Allen – érkezik, aki újabb erősítést jelent majd a csapat számára.

Három amerikai játékossal vágnak neki az idénynek

A két amerikai légiós – Ruth Sherill és Dalishia Griffin az első mérkőzésen 51 pontot hozott össze a 73-ból, rajtuk kívül Mészáros Kata szerzett még 9-et.

Második napon Griffin kisebb sérülés miatt jóval kevesebbet játszott, Sherill pedig egyedül nem tudott meghatározóvá válni. Így többet kellett bevállalnia a hazai magnak, akik közül Ruxandra Chis, Mészáros Kata, a Kézdivásárhelyről ideigazolt Czimbalmos Tímea, illetve az Ausztriából hazahozott Sólyom Sára mozgott biztatóan.

A Sirius kerete egészen biztatónak tűnik, talán az irányítóposzton kellene még csiszolni.

Egyelőre a távoli dobásokat mindkét ellenfél hatékonyabban értékesítette.

A Sirius szeptember 25-én, szombaton kezdi el az új idényt, amikor a Románia kupa első körében az újonnan alakult Botosanit látja vendégül.  

A párharc visszavágóját szeptember 28-án rendezik a moldvai városban.  (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Négy ezüstöt úsztak össze

zkadar

Maros megyét népszerűsítik a parajdi sóbányában

krakoczi

Gyújtsunk egy gyertyát a nélkülözőkért

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben