fbpx
Megye Tanügy

Szabadtéren szervezik meg a tanévnyitókat

a kép illusztráció

Sabin Pășcan Maros megyei főtanfelügyelő bejelentette, hogy minden tanintézmény meg tudja oldani, hogy az ünnepélyeket szabadtéren szervezzék meg. A rendezvény idején kötelező a védőmaszk viselés.  

Az esemény időtartama nem haladhatja meg a másfél órát. Az osztályfőnöki órákat már a tantermekben tarthatják meg. Ez estben is kötelező a védőmaszk viselés és a legalább egy méteres biztonsági távolság betartása.

a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum 2021-2022-es tanévének megnyitási ünnepsége hétfőn, szeptember 13-án 12 órakor fog kezdődni az iskola udvarán. Az iskolai ünnepséget követően, kedden, szeptember 14-én a belvárosi Keresztelő Szent János Plébániatemplomban 10 órakor az elemi és gimnáziumi tagozat, 11 órakor a líceumi osztályok részvételével lesznek a tanévkezdő Veni Sancte szentmisék. 

Maros megyében a koronavírussal fertőzöttek kéthetes mozgóátlaga 0,31 ezrelék. A jelenleg érvényben lévő szabályozás szerint a megye mind a 600 tanintézményében visszaülhetnek az iskolapadba a tanulók. Maros megyében összesen 83.000 diák szerepel a tanfelügyelőség nyilvántartásában. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Kezdődik a VIBE

krakoczi

Marosvásárhely 15 középiskolájában oltanak

krakoczi

A megye költségvetéséről szavaz a tanács

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben