fbpx
Egészségügy Koronavírus Megye Tanügy

Maros megye egyetlen iskolája sem igényelt oltópontot

A Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője, dr. Iuliu Moldovan közölte, hogy hetente ellátogatnak majd az iskolákba és intézményenként elemzik a helyzetet. A szakember úgy véli, hogy jövő héttől már lesz erre vonatkozó igény.

minden 12. életévét betöltött tanuló jogosult a koronavírus elleni oltásra

Tegnapig mindössze 10 százalékuk kérte az immunizálást.

Mara Togănel prefektus közölte, Maros megyében 34. 461 12 és 18 év közötti tanuló van. Közülük eddig 2.609-en oltatták be magukat.

az iskolák hetente kell, jelentsék az igényeket

Maros Megye főtanfelügyelője, Sabin Păşcan kijelentette, hogy a tanintézményeknek hetente le kell jelenteniük azt, hogy hány diák igényelte az oltást.

Az iskolaigazgatók összesítik az igényeket és összegyűjtik a szülők vagy törvényes gyámok által aláírt beleegyező nyilatkozatokat. A jelentéseknek tartalmazniuk kell az igényelt oltás típusát is. Ezeket a tanfelügyelőség továbbítja a Közegészségügyi Igazgatóságnak, amely majd eldönti, hogy az iskolaorvos vagy kihelyezett csoport oltja a diákokat, szülőket, tanárokat – pontosított a főtanfelügyelő.

A szakhatóságok adatai szerint a tanügyben dolgozók 47%-a kapta meg a koronavírus elleni oltás mindkét adagját. A tanárok 33%-a védett – nyilatkozta a prefektus. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Egy 60 éves nő a koronavírus-fertőzés hatodik Maros megyei áldozata

krakoczi

Égéssebészeti Központ épül Marosvásárhelyen

krakoczi

Civil szervezeteket támogat a Megyei Tanács

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben