fbpx
Gazdaság Közélet Közigazgatás

Megújul a városi autóbuszpark

November végéig 20 új autóbusszal bővül a Közszállítási Vállalat autóparkja. Soós Zoltán polgármester Facebook bejegyzésben tájékoztat arról, hogy 80 nap múlva a városba érkeznek a járművek.

Aláírtuk a szerződést és konkrét egyeztetések után abban is megállapodtunk a gyártóval, hogy 80 napon belül leszállítanak 20 diesel autóbuszt. Az autóbuszpark állapota már évek óta égető probléma a városban, ennek megoldása pedig egyaránt fontos a közösség minden tagjának. A 20 diesel buszt hibrid és elektromos buszok is követik majd – írja bejegyzésében a városvezető.

A polgármester májusban írta alá a tömegközlekedést biztosító járművek vásárlási szerződését a Solaris lengyel elektromos buszokat gyártó cég képviselőjével. A városvezető akkor közölte, hogy az elektromos járművek beszerzésével egy időben, folyamatban van még két versenytárgyalás: 41 diesel és közel 40 hibrid autóbusz vásárlására. A jelen tájékoztatás szerint szűk három hónap múlva megérkezik az első 20 darab diesel autóbusz. (marosvasarhelyiek.ro) 

Ajánlott bejegyzések

Közel egy év után, nincs új fertőzött!

zkadar

Egy lábbal is a teqballért! – videóval

zkadar

Újabb korcsolyapálya nyílik a városban

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben