fbpx
Közélet Sport

Még megvan a magassarkúm, amellyel kosarat dobtam!

A Román Kosárlabda Szövetség régi-új elnöke nagyon tisztán emlékszik még arra a dobásra, melyet a 2007-es All star game-en, telt ház előtt dobott a marosvásárhelyi Sportcsarnokban.

Nem is a hárompontosa, hanem a csordultig tele csarnok jut eszébe első sorban. Carmen Tocală azt szeretné, ha Marosvásárhelyen ismét ilyen hangulat uralkodna a mérkőzéseken.

A két mandátumnyi szünet után újraválasztott szakembert a női kupa és bajnokság sorsolásán kérdezte a marosvasarhelyiek.ro:

R: Megvan még az a magassarkú cipője, mellyel bedobta azt az emlékezetes hárompontos dobást?

Carmen Tocală:

– Igen, eltettem emlékbe! Azóta is még próbálkoztam párszor, de nem jött össze újabb kosár. Számomra nagyon kellemes emlék az az All Star mérkőzés. Emlékszem, hogy annyira tele volt a Sportcsarnok, hogy még kint a kivetítők előtt is nagyon sokan álltak és nézték a találkozót. Egy szövetségi elnök számára óriási megvalósítás volt, hogy Marosvásárhelyen és más városokban is ennyire éltek a kosárlabdáért. Feltett szándékom, hogy két éven belül hozzásegítsem Marosvásárhelyt, hogy visszatérjen oda, ahol a kosárlabdában a helye van, az ország legjobb csapatai közé.

R: Jelzés értékű volt, hogy a polgármesteri hivatal tanácstermében volt a közgyűlés és sorsolás?

– Igen. Köszönjük a helyhatóságoknak, hogy partnerei voltak ennek az eseménynek, ugyanis mi a polgármesterek, megyei tanácselnökök és a tanácsok nélkül nem tudnánk teljesítményt nyújtani.

Carmen Tocala 9 év után tért vissza a hazai szakszövetség elnöki tisztségébe, de eddig a nemzetközi büró alelnökeként is figyelemmel kísérte a sportág hazai stagnálását.

– Vissza kell hozni a nézőket a sportcsarnokokba, nagyon jó példa volt erre a marosvásárhelyi férfi kosárlabda csapat. Ugyanakkor a női kosárlabdát is fel kell fejleszteni, mert nagyon jól ismerem a várost, hiszen 10 éven keresztül minden nyáron itt edztünk. Hol az Orvosi egyetem termében, hol a hihetetlenül minőségi padlóval rendelkező kitűnő sportcsarnokban.

A régi-új elnök az utánpótlásnevelés fontosságát is kiemelte, az óvodától kell elkezdeni a sport általi nevelést, de ugyanakkor az új sportág, a 3×3 által a kosárlabdát még vonzóbbá lehet tenni a nagyobb korosztályoknál. Ehhez megvan a helyhatóságok támogatása – mondta. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Soós Zoltán: “ma először szavaztam Marosvásárhely polgármestereként”

krakoczi

Ezentúl az iskola dönt az igazgatóról és nem a tanfelügyelőség!

zkadar

Szövetségben 30 éve!

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben