fbpx
Közélet Sport

Marosvásárhelyen sorsoltak a női kosarasok!

A Román Kosárlabda Szövetség szeretné, ha városunk visszakerülne a hazai sportág térképére, oda ahol néhány évvel ezelőtt volt.

A sorsolást és a testület közgyűlését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében rendezték.

Köszöntőjében Soós Zoltán polgármester reményét fejezte ki abban, hogy a női és a férfi kosárlabda hamarosan visszakerül oda, ahol a helye van, a legmagasabb szintre.

Kovács Mihály Levente a megyei tanács alelnöke is üdvözölte azt a tényt, hogy Maros megye központját választották a sorsolás megejtésének helyszínéül, míg Frunda Csenge, az RMDSZ tanácsi frakcióvezetője, kosárlabda hasonlattal élve, passz után vette át a szót, melyet megkísérelt kosárra irányítani.

Carmen Tocală, a RKSZ elnöke a decentralizaciót és a marosvásárhelyi toleranciát említette, amiért Marosvásárhelyt választották a kihelyezett ülésük helyszínéül.

Párokat kaptak a kupaszereplők

Elsőként a kupa első körének párjait sorsolták ki. Ezekre a  mérkőzésekre szeptember 25-29 között kerül sor. A négyes döntőt, az úgynevezett Final four-t február 26-27-án rendezik. A bajnoki címvédő és kupagyőztes Sepsi-SIC illetve a döntős Szatmárnémeti erőnyerőként egyből a második körbe jut.

A marosvásárhelyi Sirius itthon kezdi a Románia kupa első körét a Triumf Botosannial.

A további párosítás:

Alexandria – Gyulafehérvár

Kézdivásárhely – Arad

Agronomia Bukarest – Brassó

Târgoviște – Rapid

U Kolozsvár – Konstanca.

Rangsoroltak a bajnokságban is

A női Nemzeti Ligás kosárlabda bajnokság október harmadikán rajtol egy olyan tornával, amelyen mind a 14 csapat részt vesz majd. Ennek helyszínét utólag nevezik meg.

Ma kisorsolták a bajnokság menetrendjét biztosító Berger-táblázathoz szükséges sorszámokat is.

Egyelőre 14 csapatosra tervezik a pontvadászatot, de két csapat esetében – bár már beiratkozott – még bizonytalan az, hogy részt tud-e venni a bajnokságban. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Szövetségben 30 éve!

Noémi

Folytatják a vásárhelyiek a birkózó szövetségben

zkadar

Díjazzák Maros megye legjobb sportolóit, online…

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben