fbpx
Koronavírus Tanügy

Kezdődik az iskolai oltáskampány

A tanévkezdéssel egy időben az Országos Közegészségügyi Hatóság megszervezi a 12 évesnél idősebb diákok és a tanügyi alkalmazottak koronavírus elleni oltását.

A kormány közleménye értelmében a gimnáziumi és középiskolai tanulókat, illetve ezek családtagjait és az iskolák dolgozóit szeptember 13. – november 15. közötti időszakban oltják.

Az egyetemisták számára október 1. és december 1. között szerveznek oltáskampányt.

Ahol az infrastruktúra lehetővé teszi, ott az iskolaorvosi rendelőkben oltják be a jelentkezőket. Amennyiben ilyen helyiség nem áll rendelkezésre, mobil oltócsapatokat küldenek a tanintézményekbe. A harmadik változat, az iskola szomszédságában működő oltóközpontok igénybevétele. Az előjegyzés megszervezését az iskoláknak kell megoldaniuk.

Az egyetemek esetében hasonló a helyzet. Ahol lehetőség van, ott a kampuszokban szervezik meg az immunizálást. Az oltást a tanintézmény erre szakosodott személyzete végzi. Ha ez a lehetőség nem adott, akkor mobil oltócsoport vagy az egyetem épületéhez közeli oltóközpont áll rendelkezésre.

A tájékoztatás szerint a Közegészségügyi Igazgatóság szakemberei és a tanintézmények vezetői szeptember 10-ig ki kell, hogy jelöljék az oltáskampány lebonyolítására alkalmas helyeket. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Az iskolahálózat átszervezésével mentik a katolikus líceumot

Rákóczi Kinga

Animációs kisfilm a Sapientiáról

Rákóczi Kinga

Felfüggesztette a jegyértékesítést a színház

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben