fbpx
Közélet Közigazgatás

Városi beszélgetés – a városi közterekről

Milyen legyen, milyen lehetne Marosvásárhely főtere, központja?

Erről vitáznak, ötletelnek az Urban Talks elnevezésű rendezvénysorozat szombati beszélgetésén az 112 kávézóban, 16 órától.

Marosvásárhely városképe nagyon keveset változott az elmúlt időben, a központban legfennebb egy megosztó épület alakult át „akváriummá”.

Az Urban Talks szombati meghívottai: Soós Zoltán – Marosvásárhely polgármestere, Klaus Birthler – az unDAverde egyesület tagja, díjazott építész (European Prize for Urban Public Spaces 2014) és Orbán János – a Maros Megyei Múzeum kutatója és művészettörténésze.

 A 16 órakor kezdődő – bárki számára nyitott – találkozón Marosvásárhely főterének a jövőjéről beszélgetnek, érintve a sétálóövezetekre vonatkozó terveket, de szó lesz a 3 évvel ezelőtti „My City” pályázatról is amely a teljes főtér és a vársétány felújítását is célozza.

A beszélgetés után immár oldottabb, lazább hangulatban, az 112 Cocktail Street keretében folytatódik az ötletelés. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Javában zajlik a Vásárhelyi Forgatag (képriport)

Rákóczi Kinga

Átmenetileg elköltöztetik a Friedrich Schiller iskola osztályait

Rákóczi Kinga

Idén többen adakoztak jó célért 

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben