fbpx
Kultúra Megye

Dallal, színnel telik meg a város jövő hétvégén

Az Európa-szerte elismert Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál testvérrendezvényeként, Marosvásárhelyen is életre keltik kihasználatlan, vagy elszürkült tereinket, és helyet adnak az utcazenének!

A hosszú hétvége során a hazai fellépők mellett több mint 10 nemzetközi művész érkezik és a fesztivál keretén belül közel 100 programmal készülnek a szervezők! Több országból érkeznek zsonglőrök, artisták, bűvészek és Street Art művészek. Utóbbiak az elhagyatott, megkopott felületeknek adnak új életet alkotásaik által.

szeptember 10-12 között hat helyszínt keltenek életre

a fesztivál ingyenes, előzetes regisztrációra nincs szükség  

A fesztivál keretén belül Marosvásárhelyen láthatjuk többek között a guruló zongorán játszó Mr Piano-t. Itt lesz velünk a spanyol El Loren, aki építkezési anyagokból csal ki dallammá formált hangokat. Az olasz Autoportante artista duó, az újrahasznosított tárgyakat hangszerré varázsoló Porcapizza. Ide várják a dél-koreai mágikus képességekkel rendelkező bűvész The Charming Jay-t. Városunk egyik közkedvelt zenekara az Oamenii Diminetii is a hétvégi produkciók sorát erősíti.

péntek (szeptember 10.) 18:00 órától vasárnapig lezárják az Enescu és a Bolyai utcákat

A zenei és artista produkciók mellett hazai és nemzetközi Street Artist művészeket követhetünk munka közben a Kárpátok sétányon, a turbina partján, az Utcazene Fesztivál Street Art helyszínén. Szintén a rendezvény keretében zajlik a fiatal helyi Street Art tehetségeket támogató Mural Painting verseny – írják a rendezvény szervezői. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Kifizették a de minimis támogatásokat

krakoczi

Ma még tart az I. Húsvéti vásár – képriport

krakoczi

Marosszentgyörgy majdnem egészséges!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben