fbpx
Közélet Kultúra

Fergeteges Kowalsky koncerttel ért véget a Forgatag

Fotó: FB. Vásárhelyi Forgatag

Az eredetileg három naposra tervezett rendezvény megmozgatta a várost, vasárnap este zsúfolásig telt a Színház tér. A Kowalsky meg a Vega együttes óriási tömeget vonzott.

Fotó: Vásárhelyi Forgatag FB.

A pénteki, majd a vasárnap délelőtti eső elriasztotta a látogatókat. Szombaton és vasárnap délután már zsúfolásig telt a vár és a vársétány, az esti koncertre pedig a Nemzeti Színház előtti tér is.

vásári kavalkád a Vársétányon

Színes felhozatallal várták a vásárlókat az árusok. A kézműves élelmiszerektől, a kozmetikai termékeken és ruházati cikkeken át minden ami szem-szájnak ingere. Táskák, papírból -, gyurmából -, fából -, fémből -, gyöngyből készült ékszerek és sok más termék. Aki a könyveket vagy akár bakelit lemezeket szereti az is kedvére válogathatott.

A vásárok között volt olyan aki Nagyváradról, volt aki Székről, Kolozsvárról érkezett termékeivel.

a Vásárhelyi Forgatag mindenkié

Számtalan programmal várták a gyerekeket, fiatalokat is. A civilszervezetek, egyesületek, alapítványok kitettek magukért. Kézműves foglalkozásokra, bábelőadásokra ülhettek be a családok. Zenélhettek Póra Zolival, és énekelhettek, táncolhattak a Maros Művészegyüttes tagjaival. Láthatták az utánpótlás népiegyüttest és kipróbálhattak érdekesebbnél, érdekesebb kísérleteket.

Szorgalmasan teljesítették a feladatokat, és csillogó szemekkel vitték a saját kezűleg készült tárgyakat. Mosolygó, a szabadban kergetőző gyerekekkel volt tele a tér.

A rendezvény családias hangulatát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy több mint 80 fiatal jelentkezett önként, hogy segítse a szervezők munkáját. Serény önkéntesek ajánlottak segítséget mindenkinek. Ha kellett díszletet építettek, ha kellett székeket hordoztak, vagy a sátor alatt lévő bútorzatról törölték a vizet. A bejáratnál elhelyezett információs pultnál is ők fogadták a látogatókat.

Jakab István társfőszervező szerint „ezek a fiatalok hétfőtől már más emberek lesznek. Megtanultak csapatban dolgozni és felelősen élni a mindennapjaikat

A Vár ezúttal a találkozások helye is lett. Volt aki csak a hangulat kedvéért sétált végig a sátorok között, majd leült egy teraszra a barátokkal, családtagokkal.

Néptánc és népzene oktatás, kerekasztalbeszélgetések, és sok más érdekes program kötött össze bennünket csütörtöktől – vasárnapig a Vásárhelyi Forgatagon.

Jövőre veletek ugyanitt!

Ajánlott bejegyzések

Elhunyt Mende Gaby színésznő

krakoczi

Új székhelyen a városi adóosztály egy része

krakoczi

Elmaradnak a félévi dolgozatok

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben