fbpx
Koronavírus Közélet Tanügy

Működési engedély nélküli iskolák a megyében

Maros megye területén lévő mintegy 600 tanintézmény közül 17-nek nincs meg a Közegészségügyi Igazgatóság által kibocsátott működési engedélye – ez derül ki a Maros Megyei Prefektusi Hivatal ma megjelent közleményéből.

Többnyire olyan iskolákról van szó, amelyekben javítási vagy felújítási munkálatok zajlanak. Ezek befejeztével a Közegészségügyi hatóság ki fogja állítani a szükséges engedélyeket – állítja Mara Togănel.

A kormánybiztos közölte: a megye minden iskolása számára biztosított a szállítás, ilyen téren nem lesznek gondok. Hamarosan egyeztetek az önkormányzatok vezetőivel, polgármesterekkel annak érdekében, hogy diákok és pedagógusok egyaránt biztonságos körülmények között kezdjék az új tanévet.

szeptember 13-án kezdődik a tanév

A kormány határozata értelmében szeptember 13-án minden diák iskolába mehet. Az intézményekben kötelező a védőmaszk használata. Az iskolákban kizárólag orvosi maszk használata engedélyezett, textilmaszkok nem.

A jelenlegi döntés úgy szól, hogy azokon a településeken ahol a COVID-19 megbetegedések mozgóátlaga 6 ezrelék alatt marad, ott a diákok iskolába mennek. Amennyiben a fertőzések aránya meghaladja a 6 ezreléket, akkor térnek át a hibrid oktatásra.

az oltás fontosságára hívják fel a figyelmet

Szeptember elsejétől a koronavírus elleni oltásról tartanak online tájékoztatókat pedagógusoknak és diákoknak . A Közegészségügyi Igazgatóság szakemberei válaszolnak a felmerülő kérdésekre – értesít a Maros Megyei Prefektusi Hivatal. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Megnyílt Maros Megye Turisztikai Információs Irodája

krakoczi

Hosszabb nyitvatartás a Lakosságnyilvántartásnál

zkadar

Péter Ferenc a Maros megyei tanács régi-új elnöke

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben