fbpx
Ajánló Közélet Kultúra

Forgatag: Nem mindenre, de kell regisztrálni

A hatályban lévő járványügyi szabályozások betartását is szem előtt kell tartania a rendezvény szervezőcsapatának.

Ennek ellenére a lehető legbiztonságosabb keretek között, a lehető legtöbb résztvevő számára szeretnék elérhetővé tenni programjaikat.

A jelenleg ismert és érvényben lévő szabályozások értelmében a 8. Vásárhelyi Forgatag különböző programjain való részvétel a következő feltételek mellett lehetséges:

 1. A Vársétányon levő kézműves illetve könyvvásáron, valamint a kültéri, nem tömegeket vonzó rendezvényeken (pl. városnéző séták, sportprogramok, stb.) való részvétel szabadon történik.
 2. A Várba való belépés is szabad: bárki sétálhat, nézelődhet a Vár területén, viszont az ott zajló különböző családi- és gyermekprogramokon, illetve koncerteken, táncházban való részvétel regisztrációhoz kötött.
 3. Ugyanúgy regisztrálni kell minden beltéri rendezvényre, amelyeken létszámkorlátozás is van.
 4. Az esti, főtéren zajló koncertekre is regisztrálni kell.

A regisztráció menete:

4 különböző módon lehet ezt megtenni.

 1. Interneten, a reg.forgatag.ro weboldalon augusztus 23-ától. Az oldalon egyszer kell regisztrálni, majd kiválasztani, bejelölni azokat az eseményeket, amelyeken részt szeretnénk venni. A regisztrációval a résztvevők elfogadják a nyilatkozatot, hogy a Forgatag idejére rendelkezni fognak valamilyen immunitást igazoló papírral. A szülőknek meg kell adni azt is, hány gyereket kísérnek a rendezvényre, és hogy egy-egy eseményen hányan fognak részt venni.
 2. A forgatag.ro oldalon levő eseményeknél is jelzik, hogy melyek regisztrációkötelesek. Ott egy gomb viszi át az érdeklődőt a regisztrációs oldalra.
 3. A vár területén zajló Csicsergő családi- és gyerekprogramok több szervezet tevékenységét gyűjtik egy név alá, így amennyiben valaki ezek közül szeretne egyet választani, csak a Csicsergő elnevezésű programra kell online regisztráljon. Mindhárom napra külön kell jelentkezni. A Várba érkező regisztrált személyek minden nap karszalagot kapnak, ezzel részt tudnak venni a Csicsergő családi- és gyermekprogramok mindegyikén. A karszalagot az emailben kapott QR-kód segítségével lehet átvenni a Vársétány felöli bejáratnál található infópontnál. A többi gyerektevékenység esetében elegendő felmutatni a QR-kódot. (Egészségforgatag, Hagyományok Háza programok)
 4. A főtéren levő Visit Maros irodában (Győzelem tér 1. szám, a Kultúrpalota sarkán) augusztus 23-tól 10-14 óra, illetve 15-19 óra között nyitva tart a Forgatagos Infópont, ahol személyesen lehet regisztrálni, és kiválasztani, hogy mely eseményekre szeretne elmenni az illető személy.
Online a legkönnyebb regisztrálni

A Forgatag idején a helyszínen, a Vár bejáratával szemben is működni fog egy Infópont, amelynél szintén el lehet majd végezni a regisztrációt.

Úgy az internetes felületen, mint az infópontoknál a regisztráló felnőttnek nyilatkoznia kell arról, hogy a 8. Vásárhelyi Forgatag alatt rendelkezni fog:

 • 10 napnál régebbi oltási igazolással, vagy
 • 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, vagy
 • 24 óránál nem régebbi negatív antigén teszttel, vagy
 • a koronavírus-megbetegedésből kigyógyultak esetében minimum 15 nappal korábban kiállított, de 180 napnál nem régebbi igazolással

Ezt az immunitást igazoló iratot nem kérik a szervezők a regisztrálóktól, viszont bármikor hatósági vagy szervezői ellenőrzés során fel kell tudniuk mutatni azt. A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy vigyék magukkal kinyomtatva vagy elektronikus formában.

Azok, akik nem regisztrálnak előre, a helyszínen kell aláírniuk a nyilatkozatot arról, hogy van vagy lesz a Forgatag idejére immunitást igazoló papírjuk.

A szervezők tisztában vannak azzal, hogy ez egy plusz terhet ró a résztvevőkre, de mindenkit arra kérnek, hogy legyenek türelemmel és megértéssel, ugyanis minden óvintézkedés, járványügyi szabályozás egymás biztonságának és egészségének megóvása és a törvényi előírásoknak betartásának érdekében történik. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Románia és Magyarország kölcsönösen elismeri az oltási igazolványokat

krakoczi

Újabb rendelkezésekig zárva maradnak az óvodák és bölcsődék

zkadar

16 új lélegeztetőgépet helyeztek üzembe a megyei kórházban!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben