fbpx
Ajánló Közélet Kultúra

Új kiállítás nyílik Marosvásárhelyen!

A marosvásárhelyi származású Szász Sándor, Rendszerek és Felhőerdők c. kiállítását augusztus 20-án, pénteken 18 órakor nyitják meg a Kultúrpalota Szecessziós Galériájában.

Szász Sándor, a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa Marosvásárhelyen született 1976-ban. 1995-2001 között a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán végezte tanulmányait. Alapító tagja a Budapest Art Factory-nak, melynek jelenleg is egyik vezetője.

A Rendszerek és Felhőerdők első önálló kiállítása Marosvásárhelyen. Munkái megtalálhatóak nemzetközi gyűjteményekben az Egyesült Államoktól-Kínáig. Munkásságát képviseli: Mobius Gallery – Bukarest, Kálmán Makláry Fine Arts – Budapest, Nevan Contempo-Prága, NB Galery – Viborg, The Concept Space -London.

A kiállítás szervezői a Maros Megyei Múzeum és az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület a Képzőművészek Egyesületének (UAP) Art Nouveau Galériájával közösen.

A kiállítás kurátora: Ungvári-Zrínyi Kata.

Az alkotásokat szeptember 8-ig lehet majd megtekinteni. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Idén elmarad a Székely vágta és a Marosszéki Lófuttatás is!

zkadar

Nem szállította el a kerekesszékest, tízezer leje bánja!

zkadar

Egy lábbal is a teqballért! – videóval

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben