fbpx
Koronavírus Nagyvilág

Nem változik a határátlépés szabálya a magyar-román határon

Alapszabályként továbbra is teszt, oltás és karanténkötelezettség nélkül lehet a két ország között határt átlépni – írta FB oldalán Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa.

A konzulátus arra a bejelentésre reagált, mely szerint holnaptól (augusztus 13.) csak a QR-kóddal ellátott uniós digitális COVID-igazolványt fogadják el a határátkelőknél az Európai Unión belül az oltottság, a COVID-19-ből való felgyógyulás vagy a negatív teszteredmény bizonyítására.

Magyarország zöld besorolású

a közleményt úgy kell értelmezni, hogy az a sárga és piros besorolású országokra vonatkozik, tudtuk meg Románia Határőrségétől, azonban Magyarország zöld besorolású jelenleg – írja Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa.

A hazai hatóságok tájékoztatásban hangsúlyozzák, a digitális COVID-igazolvány nélkül is átléphetők az országhatárok, ez esetben azonban az utazónak be kell tartania az illetékes állam karanténszabályait.

Az előírások csak az államhatárok átlépése esetén érvényesek, az egyes országokon belül zajló tevékenységekre nem. A QR-kóddal ellátott uniós digitális COVID-igazolványt egyszerűen igényelheti minden beoltott személy a vaccinare-covid.gov.ro oldalon. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Vidéken is oltáskaraván!

zkadar

Negatív lett Theodora Benedek koronavírus tesztje.

krakoczi

A megyében két áldozata van a Delta vírusváltozatnak

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben