fbpx
Egészségügy Megye

Bravúros műtét a marosvásárhelyi szívsebészeten

Először végeztek Romániában olyan összetett műtétet, amelynek során, sérült mellkasi aortába endoprotézist ültettek be. Az orvosi bravúrt a Marosvásárhelyi Sürgősségi Szív-érrendszeri és Transzplantációs Intézetben hajtották végre – jelentette be hétfőn az egészségügyi intézmény vezetője, Horaţiu Suciu.

a páciens közlekedési balesetben sérült meg

A beavatkozást augusztus 6-án, pénteken éjszaka végezték el Marosvásárhelyen. A resicabányai 35 éves páciens egy közlekedési baleset áldozata, több traumát is szenvedett, többek között elszakadt a mellkasi aortája, kétoldali tüdőbevérzése volt, több törése, tüdő-, máj- és vesezúzódása és hasüregi vérömlenye volt. A Resicabányai Megyei Kórházból helikopterrel szállították a marosvásárhelyi intézetbe.

az egy órán át tartó műtét sikeres volt

Állapota kritikus volt, ezért intubálták, mesterségesen lélegeztették, érszűkítő beavatkozásra is szorult, és vérzéses sokkot szenvedett. Az endoprotézises beültetési műtétet egy szakorvosokból álló vegyes csoport végezte el dr. Elkahlout Ayman vezetésével.

Jelen pillanatban jó a páciens állapota, vérkeringése és lélegzése stabil, eszméleténél van. Hétfőn szállítják át a megyei kórház ortopédiai osztályára, hogy a jobb karján keletkezett töréseit is ellássák” – ismertette a beteg állapotát az igazgató. Hozzátette, hogy a sikeres műtét arról tanúskodik, hogy az intézetben magas szakmai szinten zajlik a munka, ugyanis ez volt az egyetlen központ, amely befogadta a beteget.

A műtét körülbelül egy órán át tartott, nem léptek fel komplikációk. A beteget ezután a klinikai kórház intenzív osztályára utalták be. (marosvasarhelyiek.ro/Agerpres)

Ajánlott bejegyzések

Javult az állapota az elütött medvebocsnak

Noémi

Villámlátogatáson az egészségügyi miniszter

Rákóczi Kinga

Szociáldemokratapárti alprefektust iktattak

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben