fbpx
Közélet Tanügy

A tanári állásokra jelentkezők óvásai 97%-ban jogosnak bizonyultak

Fotó: pixabay

Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter szerint nehéz megmagyarázni azt, hogy az óvások elbírálása után miért nőtt jelentős mértékben a sikeresen vizsgázók száma. Mint kiderült, az osztályzattal elégedetlen vizsgázók óvásai nagymértékben jogosnak bizonyultak.

Országszinten a 6.248 óvás közül 6.045 esetében, azaz 97 százalékos arányban módosult az eredeti jegy. Ezenkívül 130 olyan óvás van, amely 2 pontnál nagyobb különbséget eredményezett a vizsgajegyben.

a frissen végzett vizsgázók teljesítettek a leggyengébben

A miniszter szerint ‘egyértelmű, hogy ezen a vizsgán is gyorsan be kell vezetni a digitalizált értékelést, amely kiküszöböli az emberi szubjektivitást.

Sorin Cîmpeanu szerint az idei eredmény hasonló a 2019-eshez, viszont messze elmarad a 2020-as eredményektől. Több mint ötezren az 5-öst sem írták meg.

A tárcavezető közölte, az egyetem padjaiból most kikerült vizsgázók teljesítenek a legrosszabbul ezen a vizsgán. (marosvasarhelyiek.ro/agerpres)

Ajánlott bejegyzések

Letette hivatali esküjét Horatiu Suciu, még egy hely kiadó a tanácsban

zkadar

A diplomácia szerepe a háborúban

Karessz

Több vonalon sűrűbben járnak az autóbuszok

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben