fbpx
Életmód Megye Sport

Marosvásárhelyről indul a Székelyföldi Kerékpáros Körverseny

Fotó: tourofszeklerland.ro

Az ünnepélyes megnyitóra augusztus 3-án, 18 órai kezdettel kerül sor Marosvásárhelyen a várban, majd a csapatok bemutatásával folytatódik.

16 órától gyermekeknek szóló kerékpáros ügyességi versennyel készül a Szekler Teker. A legügyesebbek ajándékcsomagban részesülnek! Az ügyességi pálya saját kerékpárral és bukósisakkal teljesíthető!

a versenyzők augusztus 4-én, 12:45 perckor indulnak Marosvásárhelyről

Az első szakaszon Nyárádszereda – Nyárádmagyarós – Szováta érintésével hagyja el a karaván a megyénket, majd Parajd – Székelyszentlélek – Székelykeresztúr érintésével érkezik meg Székelyudvarhelyre.

A második szakaszt Székelyudvarhely – Gyergyószentmiklós – Csíkszereda, a harmadikat Sepsiszentgyörgy és Kézdivásárhely között rendezik, míg a befejezőszakasz Csíkszereda utcáin egy kritériumversennyel ér véget.

2021-ben tizenötödik alkalommal kerül sor a Székelyföldi Kerékpáros Körversenyre

Fotó: tourofszeklerland.ro

A Székelykör országúti, több szakaszból álló kerékpárverseny nemcsak Kelet-Európa, de egész Európát tekintve egy meghatározó verseny – írják a szervezők.

alapítói, ötletgazdái Novák Károly Eduard és Ráduly Róbert Kálmán

2006-ban regionális versenyként indították útjára, de hamar kinőtte magát, és rövid időn belül, nemzetközi besorolást kapott, így 2008-ban, Romániában elsőként UCI 2.2 kategóriájú lett.

Fotó: tourofszeklerland.ro

A leggyakrabban résztvevő országok csapatai között szerepel: Magyarország, Ausztria, Olaszország, Lengyelország, Bulgária, Ukrajna, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Moldova. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Szeptember közepén lesz az Európa-bajnokság!

zkadar

A megyében két áldozata van a Delta vírusváltozatnak

krakoczi

Elszállítják a kidobott karácsonyfákat

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben