fbpx
Életmód Nagyvilág Sport

Egy valóra vált álom: Kádár Zoltán sportújságíró tokiói élményei

A teljesítménysportolókkal együtt öt éve készül ő is a XXXII. nyári ötkarikás játékokra, abba az országba, ahol évtizedekkel ezelőtt édesapja, Kádár Antal – Maros megye minden idők legsikeresebb és legismertebb tornásza – sportolóként volt jelen.

És akkor kezdődik! Az, amiről mindig is álmodtam. Az, amire mindig is vágytam! Bár tudom, hogy voltam már olimpián és paralimpián, számos világversenyen, de a Nyári Olimpia, az egészen más. És az, hogy ott lehetek, ahol édesapám egykoron, 1964-ben tornászott, leírhatatlan! Ez egy olyan kapocs, amely átível mindenen. Én ezzel tudom megköszönni! – írta FB oldalán Zoli

Talán túlságosan is szigorú biztonsági körülmények között, közönség nélkül zajlik a tokiói Nyári Olimpia – mondta el a marosvasarhelyiek.ro-nak Kádár Zoltán akit azért kerestünk meg, hogy bemutassuk az ötkarikás játékok emberi arcát.

Naponta tesztelik a versenyzőket, újságírókat, és már úgynevezett COVID-lista is létezik az Olimpiai Bizottság honlapján, ahol azokat tüntetik fel, akiknek pozitív lett a koronavírustesztjük.

a szervezők túlbuzgók mindenben, ez pedig nem könnyíti meg az újságírók munkáját

illedelmesek, állandóan hajlonganak, még a rendőr is előre szalutál, de a szabály, az szabály alapján szigorúan veszik a biztonságot és a járványügyi intézkedések betartatását. Minden eseményre külön engedély kell, és van amikor különösebb indoklás nélkül visszautasítják a jelentkezést. Olyan sportesemény is volt, ahova egy országból összesen 2 újságírót engedtek be. Első hallásra ez nem is olyan nagy dolog, de amikor belegondolunk, hogy televíziótársaságok, rádiók, újságok, szaklapok vannak, amelyek kifizették a közvetítési jogot, nem könnyű – mesélte Zoltán.

többezer önkéntes segíti a szervezők munkáját

a sportolók már hozzászoktak az üres lelátókhoz

Azok akik követik a Marosvásárhelyi Rádióban a tudósításaitokat, tudják, hogy naprakész információkat kapnak, két döntőt is közvetítettél már. Hogy bírod?

Alig két nap telt el, de már fáradt vagyok. Ha csak a közlekedést nézzük: egy órát utazom azért, hogy egy fél órás eseményen részt vegyek, majd interjúk – az is nehezített változatban, 1 méterre előrenyújtott mikrofontartóval, mert be kell tartani a távolságot – és vissza az út ismét egy óra. Elvileg a szálloda és sportlétesítmények között közlekedhetünk, a városba nem mehetünk ki, de mivel csak reggelit kapunk a szálláshelyen és a különböző helyszíneken csak „junk-.food” van, egy boltba azért csak kimentem vásárolni. A várost gyakorlatilag csak buszból látom. 11 sportlétesítmény és szabadtéri helyszínek vannak (vitorlázás, nyíltvízi úszás, stb).

Nem titkolt szándékod volt, hogy elmenjél abba a sportcsarnokba, ahol 1964-ben édesapád tornászott. Eljutottál oda?

Igen. Asztalitenisz meccs volt ma (július 25) abban a sportcsarnokban. Az érdekesség az, hogy ott, ahol annak idején édesapám tornászott, ma Szőcs Bernadett versenyzett.

„megsimogattam a csarnokot”

elkészült a kézenállós kép

Vannak olyan események, amelyeken mi sem vehetünk részt, így a médiaközpontból követjük azokat. A játékokon 206 ország újságírói vannak jelen – mondta még el Kádár Zoltán.

A következő napokban, hetekben további beszámolókat közöl majd portálunk. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Rangadót nyert a Sirius!

zkadar

A többi próbában is jól úsztak

zkadar

Hamarosan Marosvásárhely főterén áll Bethlen Gábor szobra

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben