fbpx
Életmód Nagyvilág Sport

Egy valóra vált álom: Kádár Zoltán sportújságíró tokiói élményei

A teljesítménysportolókkal együtt öt éve készül ő is a XXXII. nyári ötkarikás játékokra, abba az országba, ahol évtizedekkel ezelőtt édesapja, Kádár Antal – Maros megye minden idők legsikeresebb és legismertebb tornásza – sportolóként volt jelen.

És akkor kezdődik! Az, amiről mindig is álmodtam. Az, amire mindig is vágytam! Bár tudom, hogy voltam már olimpián és paralimpián, számos világversenyen, de a Nyári Olimpia, az egészen más. És az, hogy ott lehetek, ahol édesapám egykoron, 1964-ben tornászott, leírhatatlan! Ez egy olyan kapocs, amely átível mindenen. Én ezzel tudom megköszönni! – írta FB oldalán Zoli

Talán túlságosan is szigorú biztonsági körülmények között, közönség nélkül zajlik a tokiói Nyári Olimpia – mondta el a marosvasarhelyiek.ro-nak Kádár Zoltán akit azért kerestünk meg, hogy bemutassuk az ötkarikás játékok emberi arcát.

Naponta tesztelik a versenyzőket, újságírókat, és már úgynevezett COVID-lista is létezik az Olimpiai Bizottság honlapján, ahol azokat tüntetik fel, akiknek pozitív lett a koronavírustesztjük.

a szervezők túlbuzgók mindenben, ez pedig nem könnyíti meg az újságírók munkáját

illedelmesek, állandóan hajlonganak, még a rendőr is előre szalutál, de a szabály, az szabály alapján szigorúan veszik a biztonságot és a járványügyi intézkedések betartatását. Minden eseményre külön engedély kell, és van amikor különösebb indoklás nélkül visszautasítják a jelentkezést. Olyan sportesemény is volt, ahova egy országból összesen 2 újságírót engedtek be. Első hallásra ez nem is olyan nagy dolog, de amikor belegondolunk, hogy televíziótársaságok, rádiók, újságok, szaklapok vannak, amelyek kifizették a közvetítési jogot, nem könnyű – mesélte Zoltán.

többezer önkéntes segíti a szervezők munkáját

a sportolók már hozzászoktak az üres lelátókhoz

Azok akik követik a Marosvásárhelyi Rádióban a tudósításaitokat, tudják, hogy naprakész információkat kapnak, két döntőt is közvetítettél már. Hogy bírod?

Alig két nap telt el, de már fáradt vagyok. Ha csak a közlekedést nézzük: egy órát utazom azért, hogy egy fél órás eseményen részt vegyek, majd interjúk – az is nehezített változatban, 1 méterre előrenyújtott mikrofontartóval, mert be kell tartani a távolságot – és vissza az út ismét egy óra. Elvileg a szálloda és sportlétesítmények között közlekedhetünk, a városba nem mehetünk ki, de mivel csak reggelit kapunk a szálláshelyen és a különböző helyszíneken csak “junk-.food” van, egy boltba azért csak kimentem vásárolni. A várost gyakorlatilag csak buszból látom. 11 sportlétesítmény és szabadtéri helyszínek vannak (vitorlázás, nyíltvízi úszás, stb).

Nem titkolt szándékod volt, hogy elmenjél abba a sportcsarnokba, ahol 1964-ben édesapád tornászott. Eljutottál oda?

Igen. Asztalitenisz meccs volt ma (július 25) abban a sportcsarnokban. Az érdekesség az, hogy ott, ahol annak idején édesapám tornászott, ma Szőcs Bernadett versenyzett.

“megsimogattam a csarnokot”

elkészült a kézenállós kép

Vannak olyan események, amelyeken mi sem vehetünk részt, így a médiaközpontból követjük azokat. A játékokon 206 ország újságírói vannak jelen – mondta még el Kádár Zoltán.

A következő napokban, hetekben további beszámolókat közöl majd portálunk. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Ha megnyílt az „oroszpiac”, akkor szinte bármit meg lehet(ne) nyitni!

zkadar

Egy vereség és egy győzelem kevesebb, mint 24 óra alatt

zkadar

Sportcsarnok- és uszoda épülhet Erdőszentgyörgyön!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben