fbpx
Egészségügy Megye Tanügy

Több mint 3.000 jelentkező a MOGYE-n

A Marosvásárhelyi „George Emil Palade” Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány és Technológiai Egyetemre jelentkező hallgatók körében nagyobb az érdeklődés a tudomány és technológia szakok iránt mint az egészségügyi képzések iránt.

A felsőoktatási intézmény tájékoztatójából kiderül, hogy orvosi szakokra 1.428-an, a további fakultásokra 1.648-an jelentkeztek. Összesen 3.076 iratcsomót bíráltak el és fogadtak el az egyetemen.

az általános orvosi szak román nyelvű tagozatán a legnagyobb a túljelentkezés

Erre a szakra 645-en jelentkeztek. Katonaorvosi képzésen 15 államilag támogatott helyre 70-en iratkoztak fel.
 
 Az idén indított új szakok közül az angol nyelvű építészeti és az orvosi kémia a legnépszerűbb.
 
A MOGYE idén először szervezett előválogatást a 3 illetve 4 éves képzésekre az Általános Orvosi, a Gyógyszerészeti, Fogorvosi, Mérnöki, a “Petru Maior” Nyelvészeti, Gazdasági és Jogi szakokon.

az eredményeket július 24-én teszik közzé

Az Táplálkozási Szakértő és Dietetikus képzés, a Rehabilitáció, Fizioterápia és Balneológia Osztály, Orvosi Kozmetika, Orvosi Kémia, a Mérnöki, Jogi, Gazdasági és Nyelvészeti oktatásra jelentkezők eredményeit július 24-én teszik közzé.

más szakokra vizsgázni kell

Az Általános Orvosi, Katonaorvosi, Fogászati és Gyógyszerészeti képzésre jelentkezők július 25-én felvételiznek – tájékoztat az intézmény. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Suli TV magyar diákoknak is

krakoczi

Autóbuszjáratok indulnak Csíkszeredából a marosvásárhelyi reptérre

Noémi

Egyes klinikákon visszaállhat a rend

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben