fbpx
Kultúra Megye

TIFF Marosvásárhelyen is

Az ország húsz településén, köztük Marosvásárhelyen is, ma kerül sor a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál megnyitójára.

ma este “Szenvedélyes szomszédok”

A Nyári Színházban 21: 30-tól egy szentimentális spanyol vígjátékot láthatnak, egy illetlen javaslatra – Szenvedélyes szomszédok címmel, a filmet többszörösen jelölték a Goya Díjra.

szombaton Még egy kört mindenkinek

Szombaton 21: 30-kor Thomas Vinterberg rendezésében a “Még egy kört mindenkinek” című filmet láthatjuk, amely az etil-gőzben eltévedő tanárok kísérleteiről és egy kontrollálhatatlan helyzetről szól; egy tipikus európai rendező “legjobb idegen nyelvű filmje”, amely Oscar-díjat is kapott, illetve az Európai Filmakadémia is többszörösen díjazta.

vasárnap És akkor mi a szabadság?

Vasárnap 21:30-kor vetítik az utolsó filmet, amely tavaly a TIFF-en nyerte el a Román Filmnapok közönségdíját Andrei Zincă rendezésében: „És akkor mi a szabadság?” A román Szibériáról, pontosabban egy bánsági esküvőről és egyes civilek neveléséről szól, amelynek középpontjában az 1951-es Bărăgan áll. A 40 000 névtelen deportált sorsát ismerteti: ami egyesek számára temető, mások számára magtár.

A belépőjegy 15 lejbe kerül, és a “Művész” moziban megvásárolható. (marosvasarhelyiek.ro/közlemény)

Ajánlott bejegyzések

Elköszön a volt városvezető

krakoczi

Műszaki hibás autókra vadásznak

krakoczi

16 óra – Marosvásárhelyen 21,15% a részvételi arány

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben