fbpx
Kultúra Megye

Tánc és ének Szovátán

A Maros Megyei Tanács és a szovátai önkormányzat Nyári programok Szovátán címmel hirdet rendezvénysorozatot. A kulturális előadásokból, szórakoztató események célja, a helyiek és a turisták szórakoztatása – hangsúlyozzák a szervezők.

A hosszas bezártságot követően nagy örömmel indítottuk útjára, immár ötödik alkalommal a nyári rendezvénysorozatunkat, amelyet szép számú nézőközönség fogadott az elmúlt hétvégén, a fürdőközpont Petőfi parkjában.

A Maros Megyei Tanács és a szovátai önkormányzat támogatásával megvalósuló rendezvénysorozatot 2016 óta szervezi a Bernády Közművelődési Egylet a Turisztikai Információs Iroda közreműködésével.

A kulturális előadásokból, szórakoztató programokból álló rendezvénysorozat által Szováta város vezetősége kikapcsolódási lehetőséget kíván teremteni úgy a turisták, mint a helyiek számára.

A kezdetben helyi, illetve környékbeli fellépőkből álló repertoárt ma már országos népszerűségnek örvendő előadók és együttesek tarkítják. A szovátai népi- és modern táncegyüttesek, zumba-aerobik és kango csapatok, zenekarok és előadók mellett fellép a Maros Művészegyüttes román és magyar tagozata, a Bekecs Néptáncegyüttes, a Doina Hundorfului és Spice Mureșene táncegyüttesek, a kolozsvári Operettissimo, a korondi és parajdi fúvószenekarok, illetve egyéb változatos műfajt képviselő előadók.

Az előadások csütörtöktől hétfőig zajlanak, este 20 órától (változás esetén 19 órától), a Petőfi parkban felállított színpadon. Az események időpontjáról, valamint a fellépőkről pontos információt a Visit Szováta Facebook oldalán találnak az érdeklődők. (marosvasarhelyiek.ro/közlemény)

Ajánlott bejegyzések

19 óra – Marosvásárhelyen a szavazati joggal rendelkezők 33,83%-a szavazott

krakoczi

Online folytatódik az Eltűntek országos turnéja

krakoczi

Maros megyében 38 koronavírus-fertőzött van (megyei és nagyvilági adatok – április 2)

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben