fbpx
Gazdaság Közélet

Apró lépésekkel halad a Maroskece és Aranyosgyéres közötti autópálya szakasz megépítése

Hosszas huzavona után meghirdették a versenytárgyalást az észak-erdélyi autópálya Maroskece és Aranyosgyéres közötti szakasza munkálatainak befejezésére – jelentette be kedd reggel FB bejegyzésben Cătălin Drulă szállításügyi miniszter.

6 éve építik a 15 km-es szakaszt

A mintegy 15 km-es szakasz építésére 2015-ben hirdették meg a versenytárgyalást. A munkálatok egy évvel később kezdődtek. A kivitelezési határidő 12 hónap volt. Máig azonban a munkálatok 40%-a készült el. a kivitelező cég fizetésképtelenné vált.

a kivitelező fizetésképtelenné vált

Cătălin Drulă emlékeztetett: mivel idén öt hónap alatt csak 1 százaléknyit haladtak a munkálatok, a Közúti Infrastruktúráért Felelős Országos Társaságnak (CNAIR) nem volt más választása, mint felmondani a szerződést. Tavasszal a bíróság felfüggesztette a szerződés felmondását, ám júliusban elfogadta a hitelezőknek azt a kérését, hogy induljon csődeljárás a vállalkozás ellen. Ezzel a szerződés felmondása jogerőssé vált, és ki lehetett hirdetni egy új versenytárgyalást a sztrádaszakasz munkálatainak befejezésére.

a fennmaradó 60%-ra még várni kell

Az észak-erdélyi autópálya Maroskece és Aranyosgyéres közötti szakaszának megépítésére kiírt versenytárgyalást a Straco Grup Kft., a Total Road Kft. és a Specialist Consulting Kft. alkotta konzorcium nyerte meg 2015-ben. (marosvasarhelyiek.ro/agerpres)


Ajánlott bejegyzések

Két hét múlva indul(hat) a tavaszi nagytakarítás

zkadar

Meghúzta a belügyminiszter fülét az államfő – visszakozhat Marcel Vela?

zkadar

Marad a készenléti állapot

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben