fbpx
Közélet Sport

Teljes lett a Székely kör!

Marosvásárhelyről rajtol a Székelyföldi Körversenyre átkeresztelt esemény.

A Novák Károly Eduárd (paralimpiai bajnok, jelenleg sportminiszter) és Ráduly Róbert (Csíkszereda volt polgármestere) által kitalált „Tour” 15. kiadásához érkezett.

A korábbi városvezetés idején esély sem volt arra, hogy a három székely megye együtt szervezze meg az eseményt, most a váltást követően, Marosvásárhelyről indul el a négy napos esemény.

Soós Zoltán polgármester reményeit fejezte ki a mai közös sajtótájékoztatón, hogy ez a jövőben sem fog változni, azaz városunk is főszereplője lesz a rangos eseménynek.

Hasonlóképpen vélekedett Péter Ferenc megyevezető is. A Maros megyei Tanács elnöke reméli, hogy az infrastruktúra megfelelő körülményeket tud biztosítani a versenynek.

Augusztus 4-én, 12:45 perckor Marosvásárhelyről indul a mezőny.

Az első szakaszon Nyárádszereda – Nyárádmagyarós – Szováta érintésével hagyja el a karaván a megyénket, majd Parajd – Székelyszentlélek – Székelykeresztúr érintésével érkezik meg Székelyudvarhelyre.

A második szakaszt Székelyudvarhely – Gyergyószentmiklós – Csíkszereda, a harmadikat Sepsiszentgyörgy és Kézdivásárhely között rendezik, míg a befejezőszakasz Csíkszereda utcáin egy kritériumversennyel ér véget. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Értesítés a kötekedőknek – címmel, öngólt lő a polgármester tanácsadója!

zkadar

Ezentúl az iskola dönt az igazgatóról és nem a tanfelügyelőség!

zkadar

Ők lehetnek Marosvásárhely tanácsosai

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben