fbpx
Közigazgatás Megye

Újraindulnak a budapesti járatok

Mától hetente kétszer repülhetünk a magyar fővárosba a vidrátszegi reptérről.

A járatokat múlt év szeptemberében, a járványhelyzet miatt törölte a Wizz Air légitársaság. A gépek szerdán és vasárnap 8:40-kor indulnak. A tervek szerint október végtől heti öt alkalommal utazhatunk Marosvásárhelyről Budapestre – nyilatkozta Peti András reptérigazgató.

A járványügyi szabályok miatt egyelőre a repülőút teljes időtartama alatt kötelező az orrot és szájat takaró egészségügyi maszk használata.

indulás előtt nem árt tájékozódni arról, hogy milyen feltételek között lehet egyik vagy másik országba repülni vagy éppen hazaérkezni

Jelenleg a marosvásárhelyi repülőtéren kérik a romániai hatóságok által kibocsátott oltási igazolást vagy az európai Covid igazolványt. Azok, akik nem oltatták be magukat, egy negatív PCR teszteredményt kell, hogy felmutassanak.

naponta változhatnak a szabályok

A jelenleg érvényben lévő szabályozások szerint a Magyarország területére belépő magyar állampolgárok nem kell, felmutassanak koronavírussal kapcsolatos okmányokat. A nem magyar állampolgárok – konkrétan a román állampolgárok – oltási igazolással, vagy egy az utazás előtt nem több mint 72 órával elvégzett PCR teszteredménnyel kell, rendelkezzenek.

Ajánlott bejegyzések

Maros megyében is nő a fertőzöttek száma

krakoczi

Új igazgató került a Filharmónia élére

krakoczi

Jöhet az Azomures-nyugdíj

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben