fbpx
Kultúra Megye

Marosvásárhelyen lesz az ország első fotómúzeuma

A multifunkcionális múzeumot az országos helyreállítási tervének részeként alakítják ki a volt Domokos házban, Marosvásárhelyen, és ez lesz az ország első fotográfiai múzeuma.

a befektetés összege több mint tíz millió euró

Ma Maros megyében járt Hegedüs Csilla, az európai alapok minisztériumának államtitkára, aki Péter Ferenccel, Maros Megye Tanácsának elnökével találkozott, a megye polgármestereinek, önkormányzati képviselőinek mutatta be az országos helyreállítási tervet, és az RMDSZ marosvásárhelyi frakciójával a pályázati lehetőségekről egyeztetett.

A város fontos központtá válhat a romániai fotótörténet szempontjából, olyan multifunkcionális teret akarunk itt kialakítani, amely nagy hangsúlyt fektet az élményközpontúságra, a digitalizációra, és lehetőséget ad a különféle kiállításokra, bemutatókra, műhelyek és egy kutatóközpont működtetésére is – részletezte Hegedüs Csilla.

Marosvásárhely nagyon gazdag történelemmel rendelkezik a fényképészet területén.

A 19. század eleje óta több mint 120 fotóműhely működött, amelyek anyagát részben a Maros Megyei Múzeum gyűjteményei őrzik, beleértve az egykori Kantor stúdió adományait is

Az európai alapok minisztériumának államtitkára Maros megyei polgármestereknek, alpolgármestereknek, kerületi elnököknek, tanácsosoknak és vállalkozóknak mutatta be az országos helyreállítási tervet.

Ezeknek a bemutatóknak a célja, hogy önkormányzati vezetőink, vállalkozóink időben értesüljenek ezekről a lehetőségekről, és már most kezdjenek el tervezni, készülni, hogy akkor, amikor szeptemberben aláírjuk az országos helyreállítási tervet, ott legyünk a rajtvonalnál, és adjuk le azokat a pályázatokat, amelyek településeink fejlődéséhez, biztonságához, jólétéhez járulnak hozzá – nyilatkozta az államtitkár.

marosvasarhelyiek.ro/közlemény

Ajánlott bejegyzések

Közös ünnep a román kultúra napja

krakoczi

Katonai parádéval ünnepelnek Marosvásárhelyen

krakoczi

Október 22. és 26. között 22. Bernády Napok Marosvásárhelyen

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben