fbpx
Kultúra Megye Nagyvilág

„Sok mindent kell bepótolni” – röpinterjú az újra Erdélyben turnézó Sárik Péterrel

Két és fél éve koncertezett Erdélyben utoljára a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann. Azóta megszületett a Jazzkívánság magyarul folytatása: új dalok dzsesszes hangzásban ezúttal is. Az anyag annyira új, hogy még senki sem hallotta – tudjuk meg Sárik Pétertől, akit egy röpinterjú erejéig kaptunk el. Azt is bevallotta, nagyon hiányzott neki az erdélyi színpad, de mi, erdélyiek is.

– Milyen érzés ekkora kihagyás után újra Erdélybe jönni, s itt turnézni?

– Elmondhatatlan! 2018 novemberében turnéztunk utoljára, 2019-ben is volt pár fellépésünk és aztán megállt az élet. Köztudott, hogy szívszerelmünk Erdély, így még jobban hiányzott az itteni koncertezés. Szóval rendkívül izgatottak vagyunk, de ez így nem is mond semmit, inkább valami olyan érzésnek képzeld, mint amikor először utaztál külföldre, vagy mint amit az első repülőút előtt érzel.

– A legutolsó Forgatagon még a Jazzkívánságműsor első albumával léptetek fel, és azóta elkészült az új album, új dalokkal. Ezzel érkeztek most többek között Marosvásárhelyre is. Milyenek a visszajelések?

– Képzeld, annyira friss az anyag, hogy még nincs két hete, hogy befejeztük a stúdiófelvételeket, a dalok két kivétellel (ezekből lesznek a klipek) meg sincsenek keverve, és konkrétan még senki nem hallotta az anyagot. Az erdélyi közönségnek fogjuk először eljátszani, és a lemez majd valamikor augusztusban jelenik meg. Úgy érzem szeretni fogjátok ezt a lemezt is.

– Van kedvenc?

– Mindegyik az! Nagyon élvezzük, hogy játszhatjuk ezeket a fantasztikus dalokat. Ha mégis ki kell emelni valamit, akkor azt mondhatom, hogy most épp Balázs Fecótól az Érints meg a zenekar kedvence, de imádjuk a Bombázót az R-GO-tól, vagy az Olyan ő-t, Vigyél el-t, és akkor most befejezem, mert mindjárt felsorolom az egész lemezt.

– Nemsokára itt lesztek velünk. De mi hiányzott a legjobban Erdélyből? Meg tudnátok fogalmazni?

– Hát ti! Az emberek, a barátok, az itteni koncertek utánozhatatlan hangulata. Az, ahogy szeretitek, amit csinálunk. Nagyon sok elmaradt beszélgetést kell bepótolni, elmesélni, attól tartok, nem sokat fogunk aludni.

Sárik Péter Trió & Falusi Mariann Jazzkívánságműsor magyarul 2. lemezbemutató turnéja Marosvásárhelyre is elérkezik. Július 1-jén, csütörtökön, 20 órától a marosvásárhelyi Jazz&Blues Club színpadán lépnek fel. A koncerten a hamarosan megjelenő új CD dalai mellett az előző műsorból is válogat a csapat.

Asztalfoglalás a 0723 219 757-es telefonszámon lehetséges. Jegyek a helyszínen vásárolhatók a koncert kezdete előtt. A helyek száma korlátozott, betartva a jelenlegi járványügyi szabályozásokat.

Ajánlott bejegyzések

Lángolt a kémény az Azomuresnél, de aggodalomra semmi ok

krakoczi

Maros megyébe is megérkezett a COVID-19 elleni oltóanyag

krakoczi

Közönséggel zajlanak a hétvégi rendezvények

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben