fbpx
Közélet Tanügy

Ezentúl az iskola dönt az igazgatóról és nem a tanfelügyelőség!

A szenátus, döntőházként szavazta meg a törvénymódosítást, amely módosítja az ideiglenesen kinevezett igazgatókra vonatkozó szabályokat.

Ez a jövőben az iskolai vezetőtanácsok hatásköre lesz.

Eddig a tanfelügyelőségek nevezték ki az ideiglenes igazgatót, a most megszavazott módosítás után viszont ez az iskolák vezetőtanácsainak lesz a feladata. Az igazgatói tisztséget azok a tanárok is megpályázhatják, akik nem tagjai az ún. országos menedzsmenti testületnek.

Novák Csaba-Zoltán, Maros megyei szenátor, a szenátus tanügyi bizottságának alelnöke rámutatott: a kisebbségi oktatási intézményekben továbbra érvényben marad azon feltétel, mely szerint az igazgatónak, a vegyes tannyelvű iskolákban pedig az egyik intézményvezetőnek ismernie kell az adott kisebbség nyelvét. A módosított törvény világosabban, explicit módon szabályozza, hogy az igazgató kinevezéséhez szükséges, az adott kisebbségi érdekvédelmi szervezett írásos beleegyezése, a felekezeti iskolák esetében pedig az adott egyháznak a belegyezése. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

A megye költségvetéséről szavaz a tanács

krakoczi

Örmény építészek a szultán szolgálatában

zkadar

Kitisztítják a zöldövezeteket

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben