fbpx
Közélet Tanügy

Tájfutás az iskolában – záróesemény

A 2019-ben útjára indított program ezen a héten zárult.

5 iskola 12 osztályközössége kapcsolódott be a programba, amelyben a gyermekek, tematikus testnevelés órák keretében, játékos és izgalmas módon megismerkedhetett a tájfutással az iskolák udvarán lebonyolított térképes versenyek során.

A záróeseményt a Somos-tetőn szervezte meg az Orienter tájfutó-klub, ezen 55 gyerek vett részt.

A versenyen 4 kategóriában indultak a diákok, 3-4, illetve 5-7 osztályos lányok és fiúk.

Tájfutás az iskolában – kiegészítősportág lehet

A két évvel ezelőtt indult iskolai program a tájfutás népszerűsítésének céljából indult Heim László kezdeményezésére. A projektet a Bethlen Gábor alap támogatta.

A tematikus testnevelés-órák során az Orienter klub edzőivel közösen készített kiadvány segítségével oktatták a tájfutást 5 iskolában: a Tholdalagi gimnáziumban, a 7-es általános iskolában, az Európa gimnáziumban, a Művészeti líceumban és a Friedrich Schiller gimnáziumban.

A tanári kézikönyv gyakorlati útmutató, amely ismerteti a távfutó térképek jeleit és konkrét gyakorlatokat is tartalmaz melyek segítségével izgalmas tematikus tornaórák megszervezése valósulhat meg. Ennek összeállításánál fontos szempont volt a feladatok egymásra épülése, a tornatermi, udvari, illetve parki lehetőségek figyelembevételével. Az Orienter klub önkénteseivel tovább folytatódik azon testnevelőtanárok támogatása, akik szeretnék gyakorlatba ültetni a tájfutó akciókat a tematikus testnevelés órák kereteben. Amennyiben a résztvevő diákok kedvet kapnak a tájfutáshoz és sportolási lehetőséget látnak a tájfutásban, azokat az Orienter klub edzéseire is várják.

Az iskolai tevékenységeket a tervek szerint a 2021-22-es tanévben is folytatni fogják. (marosvasarhelyiek.ro)

Térkép–tanulás

Ajánlott bejegyzések

Illegálisan épültek a játszóterek a választások előtt?!

zkadar

Polgári egység napjává neveznék ki augusztus 10-et

Noémi

Már idén kész lehet a fociakadémia bázisa

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben