fbpx
Ajánló Közélet

Kalandra fel! Lehet iratkozni!

Augusztus közepén rendezik a 15. Outward Bound Kárpáti Kalandversenyt, melyre négy fős csapatok jelentkezhetnek.

A versenyre 2021. július. 30-ig lehet jelentkezni.

A mintegy 30 órás kalandverseny során közel 100 km-t tesznek meg a versenyzők gyalog, kerékpárral és saját építésű tutajjal.

Románia első és legrégebbi kalandversenye 20 évvel ezelőtt indult útnak, különböző okok – többek között a járvány – miatt öt kiadás kimaradt.

Idén augusztus 13-15. között Szovátán és környékén kerül sor a hatalmas élményt biztosító eseményre.

A szervezők elkezdték a készülődést, a folyamatosan frissülő honlapon további információkat találnak. Teljes csapatok mellett olyanok is jelentkezhetnek, akik vágynak a kalandra, de nincs még csapatuk. Az egyéni jelentkezők közül is tudnak majd teljes csapatot verbuválni.

A minden évben más-más helyszínen/útvonalon megrendezett kalandverseny a kezdetek óta a Kárpátok különböző tájainak megismerését szolgálja. Célja lehetőséget teremteni négy különböző mentalitású személy együttműködésére változatos próbatételek teljesítése által, melyek között tájékozódásra, túrázásra, hegyikerékpározásra és más csapatpróbákra lehet számítani.

Emellett jótékonysági jellege van: a szervezet az adományokból származó teljes összeget az új kötélkert befejezésére fordítja, mely helyszín már több ezer résztvevő számára nyújtott sorsfordító élményeket, valamint azt az életre szóló tanulságot, hogy többre vagyunk képesek, mint gondolnánk.

A versenyt az Outward Bound Romania szervezi, együttműködő partnere az EKE Marosvásárhely és  Salvamont Maros Megyei Barlangi–és Hegyimentő Szolgálat.

A program a hatályban lévő járványügyi rendelkezéseket betartva valósul meg.

Részletek és regisztrációs űrlap a honlapon https://outwardbound.ro/hu/programjaink/karpati-kalandverseny/ és a Carpathian Adventure Facebook és Instagram oldalán. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Díjazzák Maros megye legjobb sportolóit, online…

zkadar

Szombattól megszűnik a szabadtéri maszkviselési kötelezettség

krakoczi

Román Eurovízió: Vizi Imre számít az erdélyi magyar szavazatokra

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben