fbpx
Egészségügy Megye

Egyre több a náthás gyerek

A gyerekek körében nőtt a légúti megbetegedések száma Marosvásárhelyen.

A családorvosok szerint az ok, a közösségekbe való visszatérés lehet.

Az előző évek tapasztalata azt mutatja, hogy június nem számít “járvány-idénynek”, így a szabályok szerint ebben a hónapban az orvosoknak vagy egészségügyi intézményeknek nem kötelességük jelenteni a légúti megbetegedéses eseteket.

A szakemberek úgy vélik, hogy az otthon-tartózkodás kivédte, az egyébként tavaszi hónapra jellemző megbetegedési hullámot. A gyerekek közösségekbe való visszatérése azonban előidézte a kórokozók terjedését.

tüneti kezeléssel néhány nap alatt elmúlik

A rendelőkben megjelenő gyerekeket nem tesztelik, így azon kívül, hogy valamilyen vírus okozta megbetegedés, pontosabb diagnózist nem tudnak felállítani – nyilatkozta egy családorvos. Az ilyen jellegű megbetegedések különösebb fejtörést nem okoznak, tüneti kezeléssel néhány nap alatt meggyógyulnak.

A tünetek egyszerű náthára utalnak: orrfolyás és hőemelkedés. Később köhögés, ami néhány napon belül elmúlik.

A szakemberek szerint a jelenség azért is meglepő, mert a gyerekek, közösségekben maszkot viselnek. Elvileg nem terjedhetne egyikről a másikra a vírus.

Az orvosok úgy vélik, hogy nem elég a védőmaszk, fontos a távolságtartás és a gyakori kézmosás is. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Maros megyében nem zárnak be a piacok

krakoczi

Állati Bálint nap

krakoczi

A Prefektúra előtt álltak sztrájkőrséget ma a rendőrök és bírósági jegyzők

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben